10:48 uur 27-03-2020

Mary Kay vervaardigt en doneert handdesinfecterend middel om de COVID-19-pandemie te bestrijden

DALLAS, VS–(BUSINESS WIRE)– Mary Kay Inc. kondigde aan dat het bedrijf een deel van haar wereldwijde toeleveringsketen en productiecapaciteit zal wijden aan de productie van een broodnodig handdesinfecterend middel. De eerste vervaardigde producten zullen gedoneerd worden aan degenen die zich aan de frontlinie bevinden en strijden tegen de COVID-19-pandemie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200327005152/nl/

David Holl, Chairman and CEO, Mary Kay Inc. (Photo: Mary Kay Inc.)

David Holl, Chairman and CEO, Mary Kay Inc. (Photo: Mary Kay Inc.)

“Hoewel we tijdens de wereldwijde pandemie van COVID-19 met buitengewone uitdagingen worden geconfronteerd, vindt de wereld manieren om zich aan te passen, met weinig of geen waarschuwing”, aldus David Holl, voorzitter en CEO van Mary Kay Inc. “Het produceren van het handdesinfecterende middel om deze crisis te bestrijden is de manier waarop we degenen in de frontlinie kunnen ondersteunen.”

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) adviseert het gebruik van een alcoholhoudend handdesinfecterend middel om infecties te voorkomen. Maar vanwege de vraag van de consument hebben tehuizen en zorgomgevingen te maken met een groot tekort aan, door CDC aanbevolen handdesinfecterende middelen.

Mary Kay heeft er de afgelopen week aan gewerkt om met de productie te beginnen door grondstoffen in te kopen, de beschikbaarheid van verpakkingen te bepalen, de productielijnen voor te bereiden en de verzending te garanderen.

De eerste batch handdesinfecterende middelen zullen worden gedoneerd aan de Baylor Scott & White Dallas Foundation. Baylor Scott & White is het grootste gezondheidszorgsysteem zonder winstoogmerk in Texas en een van de grootste in de Verenigde Staten. Het omvat 52 ziekenhuizen, meer dan 800 locaties voor patiëntenzorg, 7.500 actieve artsen en meer dan 47.000 medewerkers.

“In deze ongekende tijd blijft ons toegewijde medische team trouw de mensen dienen die ons het hardst nodig hebben”, aldus Kristi Sherrill Hoyl, Chief Policy & Community Officer bij Baylor Scott & White Health. “We zijn vereerd door de vrijgevigheid en innovatie van Mary Kay voor het produceren van een cruciaal product voor onze patiënten en medewerkers. Het is inspirerend om samen te werken met organisaties binnen onze gemeenschap die een sterke wil hebben om een verschil te maken.”

Over Mary Kay

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 56 jaar geleden met drie doelen opgericht: goede kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica en parfums. Mary Kay zet zich ervoor in om door samenwerking met organisaties vrouwen en hun naasten wereldwijd mogelijkheden te bieden en richt zich daarbij op ondersteunen van kankeronderzoek, beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, verfraaien van onze gemeenschappen en stimuleren van kinderen om hun dromen waar te maken. De oorspronkelijke visie van Mary Kay Ash straalt nog steeds – met iedere lipstick weer. Meer informatie is te vinden op MaryKay.com.

Over Baylor Scott & White Health

Als het grootste gezondheidsstelsel zonder winstoogmerk in de staat Texas, bevordert Baylor Scott & White Health de gezondheid en het welzijn van elke persoon, elk gezin en elke gemeenschap die het dient. Als geïntegreerd zorgverleningsnetwerk omvat het systeem het Scott and White Health Plan, het Baylor Scott & White Research Institute en de Baylor Scott & White Quality Alliance. Met 52 ziekenhuizen en meer dan 1.000 toegangspunten, waaronder de bekende academische medische centra in Dallas en Temple, biedt het systeem het volledige spectrum van zorg in heel Texas en via virtuele contactpunten, variërend van primaire tot bekroonde specialistische zorg. Als het verzorgingsgebied een staat zou zijn, zou het de op zeven na grootste zijn en zorg verlenen aan een bevolking die groter is dan die van de staat Georgia. Baylor Scott & White, opgericht als een christelijke genezingsdienst, is er trots op om haar eeuwenlange erfgoed te eren door zich te wijden aan het verbeteren van de toegankelijkheid, betaalbaarheid en klantervaring voor iedereen. Ga voor meer informatie naar BSWHealth.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr