00:03 uur 13-03-2020

Bijna 2 miljoen vliegtuigzitplaatsen getroffen door nieuw reisverbod, volgens OAG-analyse

10,9% van alle Amerikaanse internationale vluchten en 16,9% van de geplande Amerikaanse internationale zitplaatsen zullen worden getroffen

LONDEN & SINGAPORE–(BUSINESS WIRE)– OAG, ‘s werelds toonaangevende leverancier van reisgegevens en -inzichten, heeft zijn nieuwste analyse vrijgegeven over de wereldwijde impact van het coronavirus op de markt voor vliegreizen.

Het reisverbod tussen Europa en de Verenigde Staten zal verstrekkende gevolgen hebben voor de wereldwijde luchtvaartsector. Het verbod geldt voor 10,9% van alle internationale vluchten en 16,9% van alle geplande internationale zitplaatsen tussen de Verenigde Staten en Schengenlanden. In totaal zullen in beide richtingen 6.747 vluchten en ongeveer 2 miljoen zitplaatsen worden getroffen in de komende vier weken.

Delta en United Airlines zijn de meest getroffen Amerikaanse vervoerders. Samen zijn ze goed voor 31% van de getroffen vluchten. Lufthansa is de meest getroffen Europese luchtvaartmaatschappij (13%). De meest getroffen Europese landen zijn Duitsland, Frankrijk en Nederland, die 57% van alle vluchten tussen het Schengengebied en de VS bedienen.

“COVID-19 heeft de grootste verstoring van de markt voor vliegreizen ooit veroorzaakt,” aldus John Grant, senior luchtvaartanalist bij OAG. “De situatie is extreem veranderlijk, met reisbeperkingen, capaciteitsplanningen en vluchtschema’s die met de dag wijzigen. In de komende dagen kan een aanzienlijk aantal annuleringen van de Amerikaanse en Europese luchtvaartmaatschappijen verwacht worden.”

Vooruitblikkend op de geplande capaciteit voor april 2020, zijn er vanaf 12 maart 2020 momenteel 13.169 geplande enkele vluchten van Europa naar de Verenigde Staten, inclusief het Verenigd Koninkrijk. De landen met de meeste geplande vluchten zijn het VK (4.121 vluchten), Duitsland (1.741 vluchten), Frankrijk (1.570 vluchten), Nederland (1.212 vluchten) en Spanje (851 vluchten). Over OAG OAG is een toonaangevende wereldwijde aanbieder van reisgegevens, die sinds 1929 de groei en innovatie van het ecosysteem van vliegreizen stimuleert. OAG heeft haar hoofdvestiging in het Verenigd Koninkrijk en heeft wereldwijde activiteiten in de VS, Singapore, Japan, Litouwen en China. Ga voor meer informatie naar:

Ga voor meer informatie naar de speciale pagina van OAG: https://www.oag.com/coronavirus-airline-schedules-data

Over OAG

OAG is een toonaangevende wereldwijde aanbieder van reisgegevens, die sinds 1929 de groei en innovatie van het ecosysteem van vliegreizen stimuleert.

OAG heeft haar hoofdvestiging in het Verenigd Koninkrijk en heeft wereldwijde activiteiten in de VS, Singapore, Japan, Litouwen en China.

Ga voor meer informatie naar: www.oag.com en volg ons op Twitter @OAG Aviation.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:
VK & ROW
Katy Ludwell

Marketing Manager

pressoffice@oag.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr