18:10 uur 28-07-2023

OAG neemt Infare over en ontvangt nieuwe investering van Vitruvian Partners

Via deze overname worden gegevens over vliegtarieven toegevoegd aan het intelligentieplatform van OAG, dat koploper op de markt is

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– OAG, ’s werelds toonaangevende gegevensplatform voor de internationale reissector, heeft Infare overgenomen, de belangrijkste provider van luchtvaartgegevens van concurrenten, van Ventiga Capital, in een deal die de waarde van de gecombineerde entiteit op meer dan US$500m brengt. OAG en Infare hebben samen een uitdagende weg af te leggen om een end-to-end gegevensplatform verder uit te bouwen dat echt toonaangevend is voor deze markt, om missiekritieke intelligentiebehoeften voor de luchtvaart over de hele wereld te dienen.

Op grond van hun gerenomeerde industriële erfenis delen beide ondernemingen een diepe passie voor kwaliteit, nauwkeurigheid en klantgerichtheid. Nu zij de handen in elkaar slaan, is er voor OAG en Infare een belangrijke mogelijkheid om luchtvaartpartners en het ruimere reisecosysteem beter te dienen met hoogwaardige gegevens en innovatieve oplossingen.

Infare is de uitverkoren partner voor luchtvaartmaatschappijen die om een gegevensbron over vliegtarieven van concurrenten van de hoogste kwaliteit vragen om hun groei te ondersteunen. Door bestaande gegevensoplossingen van OAG te combineren met gegevens over vliegtarieven, ontstaat een boeiend voorstel voor klanten, die een ruimer beeld van vraag en aanbod kunnen krijgen. Zo kunnen klanten middelen voorzien, de reisvraag en concurrentie beoordelen, en complexere, innovatieve modellen tot stand brengen om inkomsten en winstgevende groei uit te bouwen.

Via deze overname telt OAG voortaan meer dan 300 werknemers wereldwijd, verspreid over 10 kantoren.

Phil Callow, CEO van OAG, licht toe:

“Het groeiende dynamisme in wereldwijd reizen en technologie voedt een behoefte aan meer gesofisticeerde, granulaire gegevens om groei in de luchtvaart te begrijpen, te beheren en te ontsluiten. De overname van Infare versterkt ons vermogen om consistente en nauwkeurige informatie te bieden binnen de ruimere waardeketen van vraag en aanbod. Samen stellen we nieuwe en bestaande klanten in staat om met voorsprong op hun concurrenten te gedijen en te innoveren. Ik ben zeer opgetogen de collega’s van Infare te mogen verwelkomen in de OAG-groep.”

Nils Gelbjerg-Hansen, CEO van Infare, gaf volgend commentaar:

“Toegang tot volledige en nauwkeurige gegevens is van cruciaal belang voor het nemen van geïnformeerde bedrijfsbeslissingen. Luchtvaartmaatschappijen vertrouwen op gegevens om waardevolle inzichten te verwerven in het gedrag van klanten, markttrends en werkingsefficiëntie. Ons technologieplatform, onze datasets en intelligentiesoftware vullen die van OAG aan en zullen voor onze klanten over de hele wereld een groot voordeel opleveren. We zien dit als een unieke gelegenheid om onze services uit te breiden en om nieuwe, innovatieve producten aan onze klanten voor te stellen. We kijken reikhalzend uit naar de weg die we samen zullen inslaan.”

Beide beheersteams zullen binnen de groep blijven bestaan en behouden een aandeel, met versbakken inbreng van Vitruvian Partners.

Ben Johnson, een partner van Vitruvian, legt uit:

“OAG en Infare zijn allebei duidelijk leiders in hun respectievelijke internationale markten. De samenvoeging creëert voor beide teams extra groeimogelijkheden. Vitruvian is opgetogen dit ambitieuze technologiebedrijf te steunen en onze relatie met hen te vernieuwen voor de komende jaren.”

Niclas Gabrán, beheerspartner bij Ventiga Capital Partners, verklaart:

“Het was bijzonder aangenaam om met Nils en zijn team samen te werken om Infare te integreren in een toonaangevende provider van reisgegevens via organische groei en overnames. Het nieuwe hoofdstuk van Infare als onderdeel van de OAG-groep zal ongetwijfeld andere groeimogelijkheden creëren, zowel binnen als buiten de luchtvaartsector.”

Over OAG

OAG is het toonaangevende gegevensplatform voor de internationale reissector, die de groei en innovatie van het luchtvaartecosysteem sinds 1929 aanstuurt. Het heeft het grootste netwerk vluchtinformatie ter wereld en dekt het hele traject, van planning tot klantenervaring. Tot de klanten behoren luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, spelers op gebied van reistechnologie, luchtvaartserviceproviders, overheidsagentschappen, financiële instellingen en consultancy’s. Het hoofdkantoor van OAG bevindt zich in de UK, met vestigingen in de Verenigde Staten, Singapore, Japan, China en Litouwen. Voor meer info surft u naar: www.oag.com en volgt u ons op Twitter @OAG Aviation.

Over Infare

Infare is de toonaangevende gegevensprovider van vliegtarieven van concurrenten, die luchtvaartmaatschappijen in staat stelt om doeltreffende beslissingen in hun prijszetting te nemen. Infare heeft als missie om de systemen van luchtvaartmaatschappijen dagelijks te voorzien van hoogwaardige gegevens over vliegtarieven van concurrenten, ook meermaals per dag of zelfs live. Het bedrijf werd in 2000 opgericht en heeft haar hoofdzetel in Kopenhagen, in Denemarken. Infare heeft een internationaal bereik en is wereldwijd aanwezig. Voor meer info surft u naar www.infare.com en volgt u ons op LinkedIn.

Over Vitruvian Partners

Vitruvian is een onafhankelijk groeikapitaalbedrijf met hoofdzetel in Londen en kantoren over de hele wereld. Vitruvian spitst zich toe op dynamische situaties gekenmerkt door snelle groei en verandering in sectoroverkoepelende technologie, financiële diensten, gezondheidszorg en bedrijfs- en consumentenservices. Vitruvian behoort tot de grootste kapitaalpools van Europa, die innovatieve bedrijven met een grote groei ondersteunen. Vitruvian Funds heeft al meer dan 90 bedrijven gesteund en heeft activa van meer dan €15 miljard onder haar beheer. Tot de opmerkelijke investeringen behoren op vandaag internationale marktleiders en innovators in hun sector zoals Skyscanner, Sykes Holiday Cottages, CFC Underwriting, CallCredit, Travel Counsellors, Trustpilot, Farfetch, Just Eat, Wise en Global-e.

Over Ventiga Capital Partners

Ventiga is een op groei gerichte ondernemingsinvesteerder die partnerschappen sluit met uitzonderlijke ondernemers en beheersteams om duurzame, winstgevende groei en transformerende waarde tot stand te brengen via actief, geëngageerd en verantwoord eigenaarschap. Ventiga investeert in winstgevende groeibedrijven met groot bedrijfsuitbreidingspotentieel, in hoofdzaak in de sector van B2B-services.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediavragen
pressoffice@oag.com

UK/EMEA/ASPAC

Dom Conolly/ Harvard PR

Noord-Amerika

Chrissy Azevedo

Corporate Ink for OAG

Check out our twitter: @NewsNovumpr