19:23 uur 19-09-2023

London Heathrow staat opnieuw met stip op 1 als meest geconnecteerde luchthaven ter wereld, aldus de gegevens van OAG

Belangrijkste conclusies:

  • John F. Kennedy International Airport (JFK) en Chicago O’Hare International Airport (ORD) staan respectievelijk op de 2e en 10e plaats in de wereld.
  • Kuala Lumpur International Airport (KUL) is de meest geconnecteerde luchthaven van Azië-Pacific.
  • Dubai International Airport (DXB) behoudt haar 1e positie in het Midden-Oosten en Afrika.
  • Frankfurt International Airport (FRA) staat wereldwijd op de 6e plaats.

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– OAG, ’s werelds toonaangevende dataplatform voor de wereldwijde reissector, maakte vandaag de Megahubs 2023 bekend, de definitieve rangschikking op de markt van de Top 50 meest internationaal geconnecteerde luchthavens ter wereld. De Megahubs Index 2023 analyseert de efficiëntie en connectiviteit van de internationale hubs van de wereld.

London Heathrow Airport (LHR) heeft haar felbegeerde positie als ‘s werelds belangrijkste internationaal geconnecteerde luchthaven opnieuw opgeëist. British Airways blijft ongeklopt als haar dominante luchtvaartmaatschappij, die een aandeel van 50% van de vluchten voor haar rekening neemt. De John F. Kennedy International Airport (JFK) van New York piekt op #2 onder de wereldwijde megahubs, en Istanbul Airport (IST) vervoegt zich bij de Top 10 op #7. Turkish Airlines is de dominante luchtvaarmaatschappij in Istanboel, goed voor een aandeel van 79% van de vluchten.

De Top 20 Global Megahubs vertonen een gelijkmatige spreiding van de connectiviteit, met zes in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika, zes in Noord-Amerika en zeven in Azië-Pacific.

“OAG Megahubs demonstreert de standvastige vitaliteit van internationale connectiviteit. Van de heropleving van London Heathrow tot de indrukwekkende ontplooiing van Aziatische hubs zoals Kuala Lumpur, benadrukken deze conclusies de veerkracht en aanpasbaarheid van luchthavens wereldwijd,” aldus John Grant, hoofdanalist bij OAG.

Voor meer inzichten en de volledige methodologie, raadpleegt u de analyse hier.

Over OAG

OAG is het toonaangevende dataplatform voor de wereldwijde reissector, die sinds 1929 de groei en innovatie van het ecosysteem van vliegreizen stimuleert. Het beschikt over het grootste netwerk vluchtinformatie ter wereld, dat het hele traject dekt, van planning tot klantenervaring. Tot haar klanten behoren luchtvaartmaatschappijen, spelers uit de reistechnologie, luchtvaartserviceproviders, regeringsinstanties, financiële instellingen en consultants. OAG heeft haar hoofdvestiging in het Verenigd Koninkrijk en heeft wereldwijde activiteiten in de VS, Singapore, Japan, China en Litouwen. Ga voor meer informatie naar: www.oag.com en volg ons op Twitter @OAG Aviation.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pers

Chrissy Azevedo, Corporate Ink voor OAG

pressoffice@oag.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr