16:42 uur 20-12-2023

Kuala Lumpur (KUL) naar Singapore Changi (SIN) is de drukste internationale route ter wereld, zo blijkt uit gegevens van OAG

Azië domineert internationale en wereldwijde binnenlandse routes; Londen Heathrow behoort tot de top 5 drukste wereldwijde luchthavens ter wereld

Belangrijkste conclusies:

  • Caïro (CAI) naar Jeddah (JED) is nummer 2 op de lijst van de drukste internationale route wereldwijd, gevolgd door Hongkong (HKG) naar Taipei (TPE) op nummer 3.
  • Londen Heathrow (LHR) naar New York (JFK) is wereldwijd de drukste internationale route met nummer 8.
  • Dubai (DXB) naar London Heathrow (LHR) en Lissabon (LIS) naar Madrid (MAD) staan op de vijfde en tiende plaats van drukste routes in EMEA.

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– OAG het toonaangevende dataplatform voor de wereldwijde reisindustrie, heeft vandaag de drukste routes ter wereld voor 2023 bekendgemaakt. De analyse is gebaseerd op gegevens over wereldwijde dienstregelingen van luchtvaartmaatschappijen en geeft een overzicht van de routeprestaties en trends, zowel internationaal als in eigen land.

Opnieuw heeft Azië-Pacific de drukste routes ter wereld, met in totaal 7 van de top 10 internationale routes en 9 binnenlandse routes. De drukste internationale route wereldwijd is Kuala Lumpur (KUL) naar Singapore Changi (SIN) met 4,9 miljoen stoelen. Caïro (CAI) naar Jeddah (JED) staat op de tweede plaats met 4,8 miljoen stoelen, meer dan de 3,4 miljoen in 2019.

London Heathrow (LHR) staat dit jaar op nummer 4 van drukste luchthavens ter wereld met 49.370.859 stoelen. Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL) staat op nummer 1 en Dubai International Airport (DXB) op nummer 2.

Van de drukste binnenlandse routes is Beijing (PEK) naar Shanghai Hongqiao (SHA) nummer 1 in China en Honolulu (HNL) naar Kahului (OGG) de drukste in de VS.

“Azië heeft nog steeds de drukste routes ter wereld vanwege de populariteit als toeristische hotspot,” zegt John Grant, hoofdanalist bij OAG. “Hoewel de capaciteit niet terug is op het niveau van 2019, blijft Londen Heathrow een centrale hub voor de wereldwijde luchtvaart.”

Meer informatie en een volledige analyse is beschikbaar hier..

Over OAG

OAG is het toonaangevende dataplatform voor de wereldwijde reisindustrie, dat sinds 1929 de groei en innovatie van het ecosysteem van de luchtvaart stimuleert. Het beschikt over het grootste en meest gevestigde onafhankelijke netwerk van vluchtschema’s en vluchtstatusgegevens ter wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en OAG heeft vestigingen in de VS, Singapore, Japan, China en Litouwen. Ga voor meer informatie naar: www.oag.com en volg ons op Twitter @OAG Aviation.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pers

Chrissy Azevedo, Corporate Ink voor OAG

pressoffice@oag.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr