16:03 uur 10-01-2023

OAG onthult ‘s werelds meest punctuele luchtvaartmaatschappijen en luchthavens in zijn Punctuality League 2023

Japan staat bovenaan bij de grootste luchtvaartmaatschappijen en grootste luchthavens in de wereld; All Nippon Airways en Tokyo Haneda International staan op de eerste plaats

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– OAG, ‘s werelds toonaangevende dataplatform voor de wereldwijde reisindustrie, heeft de meest punctuele luchtvaartmaatschappijen en luchthavens ter wereld onthuld als onderdeel van zijn Punctuality League 2023.

Van de 20 grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld staat Japan op de eerste plaats met All Nippon Airways met een on-time performance (OTP) van 88,79%, gevolgd door Japan Airlines (#2; OTP 88,07%). LATAM Airlines (OTP 85,03%) staat op de derde plaats en Azul Airlines (OTP 84,87%) op de vierde plaats. Vijf Amerikaanse maatschappijen ronden de top 10 af met Delta Air Lines (OTP 81,79%) op plaats 6.

Vijf Europese luchtvaartmaatschappijen staan in de top 20 van grootste luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM Royal Dutch Airlines op nummer 11 (OTP 73,06%).

In de top 20 van lowcostmaatschappijen (LCC’s) in de wereld staat het Duitse Eurowings (OTP 95,26%) op de eerste plaats, gevolgd door Thai AirAsia (#2; OTP 92,33%) en Jeju Air (#3; OTP 91,84%). Viva Air Colombia (OTP 81,63%) is nummer 7 onder de LATAM-maatschappijen en Southwest Airlines (OTP 71,61%) is nummer 14 onder de Amerikaanse maatschappijen.

In de top 20 van grootste luchthavens ter wereld staat Tokio Haneda op de eerste plaats met een OTP van 88,06%. In Noord-Amerika stond Atlanta Hartsfield-Jackson International (OTP 80,08%) op de tweede plaats en Mexico City International (OTP 72,73%) op de twaalfde. De OTP op de grootste Europese luchthavens werd dit jaar beïnvloed door operationele problemen tijdens de zomer.

“De wereldwijde on-time-prestaties bereiken het niveau van voor de pandemie, nu luchtvaartmaatschappijen de operationele druk en vertragingen proberen te verminderen”, aldus John Grant, hoofdanalist bij OAG. “Het vertrouwen in het reisherstel neemt toe nu luchtvaartmaatschappijen nieuwe vliegtuigorders plaatsen, nieuwe routes worden aangekondigd en de arbeidsconflicten lijken af te nemen”.

Download het volledige rapport voor meer inzichten en details over de criteria van OAG’s Punctuality League 2023.

Over OAG

OAG is het toonaangevende dataplatform voor de wereldwijde reisindustrie, dat sinds 1929 de groei en innovatie van het ecosysteem van de luchtvaart stimuleert. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en OAG heeft vestigingen in de VS, Singapore, Japan, China en Litouwen. Ga voor meer informatie naar: www.oag.com en volg ons op Twitter @OAG Aviation.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Chrissy Azevedo, Corporate Ink voor OAG

pressoffice@oag.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr