20:55 uur 22-08-2019

Mary Kay wijst Katherine Weng aan als Algemeen Directeur voor China

Wereldwijde cosmetisch grootmacht bevordert vrouwelijk leiderschap over de hele wereld

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– Mary Kay Inc., een toonaangevende zakelijke pleitbezorger voor de emancipatie en het ondernemerschap van vrouwen, kondigde de aanstelling van Katherine Weng aan als Algemeen Directeur voor Mary Kay (China) Co., Ltd. Vanuit Shanghai zal Weng direct verantwoording afleggen aan de Directeur van Mary Kay in de regio Azië-Pacific: KK Chua.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190822005618/nl/

Katherine Weng, General Manager for Mary Kay China. (Photo: Mary Kay Inc.)

Katherine Weng, General Manager for Mary Kay China. (Photo: Mary Kay Inc.)

“Katherines onvermoeibare werkethiek, strategische instelling en vermogen om langdurige relaties te smeden, heeft Mary Kay China naar nieuwe hoogtes gebracht,” zegt Chua. “Ze is gepassioneerd over onze missie om de levens van vrouwen te verrijken. Ze begrijpt de behoeften van onze Independent Beauty Consultants en werkt hard om in die behoeften te voorzien om hun zaken te ondersteunen. Binnen het bedrijf heeft ze met succes een naadloze aansluiting gecreëerd tussen sales, marketing en operations. We kijken uit naar voortdurende groei in China onder haar leiding.”

Mary Kay begon haar activiteiten in China meer dan 20 jaar geleden en is snel uitgegroeid tot een van de belangrijkste drie markten van het bedrijf.

De aanstelling van Weng past in de jarenlange toewijding van Mary Kay Inc. om vrouwen te emanciperen en leidinggevende functies te laten bekleden over de hele wereld. Vrouwen in leidinggevende posities bij Mary Kay zijn een drijvende kracht achter het succes van het bedrijf:

  • 61 procent van het wereldwijde personeel van Mary Kay is vrouw;
  • in leidinggevende functies van directeur en hoger, is 59 procent van de werknemers vrouw;
  • in leidinggevende posities van vice-president en hoger, is 51 procent vrouw;
  • 46 procent van het wereldwijde managementteam van Mary Kay is vrouw; en
  • 68 procent van het internationale marktleiderschap van Mary Kay is vrouw.

“Ik ben zeer vereerd om vrouwen en hun gezinnen te dienen in China,” zegt Weng. “Het is een groot voorrecht om voor een bedrijf te werken dat zich niet alleen toewijdt aan het verrijken van de levens van vrouwen middels geweldige zakelijke mogelijkheden en baanbrekende producten, maar ook middels zijn filantropische en duurzaamheidsinspanningen.”

Weng begon haar carrière als filiaal- en klantenservicemanager voor Mary Kay in China in 1995 en bekleedde verschillende posities in de afgelopen 24 jaar, het meest recentelijk als Senior Commercial Vice President. Ze is een integraal onderdeel van het leidinggevende team in China en heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de groei en het succes van Mary Kay China.

Weng behaalde haar Master in Business Administration aan de Latrobe University in Melbourne, Australië.

Over Mary Kay

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 55 jaar geleden met drie doelen opgericht: goede kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter de schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, parfums en voedingssupplementen. Via The Mary Kay Foundation™ heeft het bedrijf meer dan $ 78 miljoen aan kankeronderzoek en goede doelen tegen huiselijk geweld besteed. Mary Kay Ash’s oorspronkelijke visie straalt nog steeds – met iedere lipstick weer. Meer informatie op www.marykay.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr