11:29 uur 11-06-2019

Mary Kay toont tijdens toonaangevende Europese wetenschappelijke conferenties globaal wetenschappelijk leiderschap door versterking van bewustzijn voor de invloed van vervuiling op de huid

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– Mary Kay Inc., een wereldwijd schoonheidsbedrijf en een leider in huidverzorgingsinnovatie, blijft de schoonheids- en wetenschapsgemeenschap ondersteunen door deze maand deel te nemen aan twee belangrijke wereldwijde conferenties in Europa: het 24ste World Congress of Dermatology (WCD) op 10–15 juni in Milaan (Italië) en de 5de Top voor de Future of Formulations in Cosmetics-top op 19-20 juni in Düsseldorf (Duitsland).

Het World Congress of Dermatology wordt om de vier jaar georganiseerd en is de grootste dermatologiebijeenkomst ter wereld. Het thema van het WCD 2019, “Een nieuw tijdperk voor wereldwijde dermatologie”, was voor Mary Kay de perfecte aanleiding om de toegepaste wetenschappelijke bevindingen te presenteren en de wetenschappelijke discussie rond vervuiling en huidletsel voort te zetten. Op 12 juni organiseert Mary Kay een symposium op het evenement, genaamd “Milieustressfactoren en de huid: Meer dan UV.”

Op het symposium wordt de invloed van externe milieuagressoren op de huidgezondheid verkend, met een focus op Europa en de wijze waarop antioxidanten kunnen bijdragen aan de vermindering van de schadelijke effecten van vervuiling. Het symposium wordt gepresenteerd door Michelle Hines, Ph.D., directeur wereldwijd upstream-onderzoek en -technologie bij Mary Kay en presenteert twee gerenommeerde Europese huidexperts:

  • Jean Krutmann, M.D., professor en directeur bij het Leibniz-onderzoeksinstituut voor milieugeneeskunde in Düsseldorf (Duitsland).
  • Stefanie Williams, M.D., dermatoloog en medisch directeur bij EUDELO in Londen (Verenigd Koninkrijk).

De mate van invloed van luchtvervuiling op de huid en de algemene gezondheid werd onlangs onthuld in een nieuwe, uitgebreide wereldwijde beoordeling van het milieucomité van het Forum of International Respiratory Societies, waarin gerapporteerd werd dat luchtvervuiling mogelijkerwijs elk orgaan in het menselijk lichaam kan beïnvloeden.* Het rapport is vooral relevant voor de Europese regio, omdat gebleken is dat vele Europese steden de door de Wereldgezondheidsorganisatie (World Health Organization, WHO) of het Europees Milieuagentschap (European Environment Agency, EEA) opgestelde normen voor luchtvervuiling overschrijden.

Het is zelfs zo dat meer dan 40 kleine en grote steden in het VK alleen al de luchtvervuilingsnormen van de WHO overschrijden en dat het EEA 15 steden benoemde die het sterkst betroffen zijn door fijnstof, stikstofdioxide en zwaveldioxide-uitstoot*** in Duitsland. Overmatige vervuilingsniveaus hebben een ongewenst effect op de algemene gezondheid en zijn ook schadelijk voor de gezondheid, de structuur en het uiterlijk van de huid.

Professor Krutmann, een pionier in milieugeneeskunde, is onophoudelijk actief op het gebied van huidbescherming. “Sinds ik in 2010 ontdekte dat luchtvervuiling de huid veroudert en huidpigment veroorzaakt, heeft mijn instituut veel onderzoek gedaan om deze waarneming te staven en de onderliggende mechanismen te ontrafelen. Uit deze onderzoeken is duidelijk geworden dat blootstelling aan verkeersgerelateerde fijnstofdeeltjes op de lange termijn niet alleen gevaarlijk is voor onze longen en het cardiovasculair systeem, maar dat het ook negatief is voor de huidgezondheid”, betoogt Jean Krutmann. M.D.

Stefanie Williams, M.D. verklaarde verder: “We zijn wellicht niet in staat om de schade voor de huid door UV-straling klinisch te scheiden van schade door luchtvervuiling, maar gezien de grote wetenschappelijke vooruitgang in de huid- en luchtvervuilingswetenschap is het mijn verwachting dat de ongewenste effecten van vervuiling op de huid in de toekomst een groeiende invloed zullen blijven houden in dichtbevolkte steden,” verklaarde dr. Williams.

In Mary Kays presentatie tijdens de 5de Future of Formulations in Cosmetics-top zal Michelle Hines, Ph.D. Mary Kays nieuwste onderzoek onthullen over een antioxidantcomplex dat bijdraagt aan vertraging van de start van vroegtijdige tekenen van huidveroudering in verband met de schadelijke effecten van dieseluitlaatgassen. Deze baanbrekende technologie, aanwezig in de Mary Kay® TimeWise® Miracle Set 3D™-huidverzorgingslijn, biedt een krachtig regime voor het bevechten van vrije radicalen met een exclusieve, gepatenteerde, driedimensionale aanpak van huidveroudering.

“Experts hebben de aanzienlijke negatieve invloed van luchtvervuiling op de huid bevestigd en deze invloed zal blijven groeien zolang milieustressfactoren, zoals dieseluitlaatgassen, en vervuilingsniveaus toenemen, vooral in dichtbevolkte, urbane omgevingen”, merkte dr. Hines op. “Mary Kay heeft doelgerichte technologieën ontdekt die bijdragen aan vertraging van de start van vroegtijdige huidveroudering door onvermijdbare negatieve milieu- en levensstijlfactoren. Tegelijkertijd heeft Mary Kay wetenschappelijke discussies naar een hoger niveau gebracht, met erkende wereldwijde experts die het bewustzijn voor de negatieve invloed van vervuiling op de huid stimuleren.”

Mary Kay is een van ‘s werelds toonaangevende innovatoren in de cosmetica- en huidverzorgingsindustrie en de deelname aan het 24ste World Congress of Dermatology en de 5de Future of Formulations in Cosmetics-top zijn nieuwe voorbeelden van wereldwijde samenwerkingen met de wetenschappelijke en academische internationale gemeenschap.

Mary Kay bewees de langdurige toewijding aan het financieren en bijdragen aan huidgezondheidsonderzoek verder en presenteerde ook onderzoek over het thema huid en vervuiling in Noord-Amerika tijdens de bijeenkomst International Investigative Dermatology in Orlando (Florida, Verenigde Staten) in mei 2018 en in Latijns-Amerika tijdens de Reunión Anual de Dermatologos Latinoamericanos in Buenos Aires (Argentinië) in mei 2019.

Elk jaar investeert Mary Kay miljoenen dollars in onderzoek en ontwikkeling en worden er honderdduizenden wetenschappelijke testen uitgevoerd op producten en bestanddelen om de hoogst mogelijke standaard van veiligheid, kwaliteit en prestaties te garanderen. Mary Kay is in bezit van meer dan 1500 patenten voor producten, technologieën en verpakkingsontwerpen binnen haar wereldwijde portfolio.

*Beoordeling door het milieucomité van het Forum of International Respiratory Societies, Deel 1: De schadelijke effecten van luchtvervuiling (februari 2019)

** WHO Wereldwijde database voor omgevingsluchtkwaliteit (bijgewerkt in 2018)

***Rapport van het Bundesministerium für Umwelt, Naturschutz, Bau und Reaktorsicherheit, Berlijn (Duitsland). 2015 (Vertaling: Federaal Ministerie voor Milieu, Natuurbescherming en Nucleaire Veiligheid).

Over Mary Kay

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 55 jaar geleden met drie doelen opgericht: goede kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. Die droom is een bedrijf geworden van meerdere miljarden dollars met miljoenen onafhankelijke verkopers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter de schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica en voedingssupplementen. Via de Mary Kay Foundation™ heeft het bedrijf meer dan $ 78 miljoen aan kankeronderzoek en goede doelen tegen huiselijk geweld besteed. Mary Kay Ash’s oorspronkelijke visie straalt nog steeds — met iedere lipstick weer. Meer informatie op www.marykay.com.

Over de WCD Meeting

Het Werelddermatologiecongres (World Congress of Dermatology, WCD) is de grootste dermatologiebijeenkomst ter wereld. Het wordt om de vier jaar gehouden op verschillende continenten. Het 24ste WCD werd op 10-15 juni 2019 in Milaan gehouden, met de Italiaanse Dermatologievereniging (SIDeMaST) als gastheer, onder auspiciën van de Internationale Bond van Dermatologieverenigingen. Het was meer dan 40 jaar geleden dat Milaan het WCD organiseerde. De Meeting was gericht op belangrijke doorbraken en vooruitgang in dermatologie, variërend van de klinische praktijk tot onderzoek, technologie en innovatie. Meer informatie op www.wcd2019milan.org

Over de 5de Future of Formulations in Cosmetics-top

In de 5de Top voor de Toekomst van Cosmeticaformuleringen (Future of Formulations in Cosmetics) komen senior leidinggevenden en experts, van fabrikanten van grondstoffen en actieve bestanddelen tot chemische bedrijven, belangrijke associaties, technologiebedrijven, merkeigenaren, cosmeticabedrijven en testbedrijven, bij elkaar om de laatste veranderingen, uitdagingen en ontwikkelingen in de industrie te bespreken. De 5de Future of Formulations in Cosmetics-top zal op 19-20 juni 2019 worden gehouden in Düsseldorf in Duitsland.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr