10:09 uur 05-06-2019

Mary Kay Inc.’s Richard R. Rogers Manufacturing / R&D Center behaalt LEED® zilvercertificering

De faciliteit, die in november 2018 haar deuren opende, is het tweede Mary Kay-project dat de begeerde LEED-status behaalt

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– Mary Kay Inc., een internationaal leider op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, heeft vandaag bekendgemaakt dat haar in Lewisville, Texas gevestigde productiefaciliteit, het Richard R. Rogers (R3) Manufacturing / R&D Center, de LEED-zilvercertificering heeft behaald. Het gebouw van ruim 42.000 vierkante meter, dat in november 2018 is geopend, wordt gekenmerkt door ultramoderne R&D-laboratoria, de allernieuwste technologie en een slimme focus op duurzame milieuvriendelijke bouw.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190605005382/nl/

The Richard R. Rogers (R3) Manufacturing / R&D Center opened in November 2018. (Photo: Mary Kay Inc. ...

The Richard R. Rogers (R3) Manufacturing / R&D Center opened in November 2018. (Photo: Mary Kay Inc.)

LEED, of Leadership in Energy and Environmental Design, is het meest gebruikte waarderingssysteem voor groene gebouwen wereldwijd, ontwikkeld door de U.S. Green Building Council (USGBC). LEED-certificering wordt verleend aan projecten die zijn ontworpen, gebouwd, onderhouden en geëxploiteerd met gebruikmaking van gezonde, zeer efficiënte en duurzame praktijken.

“Bij Mary Kay begrijpen we dat iedere keuze die we vandaag maken van invloed is op de toekomst van onze medewerkers, ons onafhankelijk verkooppersoneel en de gemeenschappen waarin we leven en werken,” aldus Chaun Harper, Chief Manufacturing Officer bij Mary Kay. “Het behalen van LEED-status bij R3 is nog een voorbeeld van het ondernemingsrentmeesterschap van ons bedrijf—het toont onze inzet om het leven van anderen te verrijken door lonende kansen, maatschappelijke verantwoordelijkheid en wat nog belangrijker is, duurzame praktijken.”

Na een grondig onderzoek van potentiële locaties in geheel Noord-Texas, startte Mary Kay Inc. op 13 september 2016 de bouw van R3, exact 53 jaar nadat Mary Kay Ash haar droombedrijf oprichtte vanuit een kleine winkel in Dallas. Het project behaalde LEED-zilvercertificering gebaseerd op een aantal belangrijke elementen in ontwerp en bouw, waaronder:

  • Locatie: De faciliteit is gelokaliseerd binnen een kwart mijl loopafstand van één of meer haltes van twee of meer openbare, campus- of privébuslijnen die gebruikt kunnen worden door gebruikers van het gebouw.
  • Hitte-eiland: 100% van het gewogen dakoppervlak heeft een solar-reflectance-index (SRI) van 95.
  • Watergebruik: De faciliteit heeft drinkwaterverbruik gereduceerd met 33,96%, wat ongeveer 3.458.000 liter drinkwater per jaar bespaard.
  • Energiebesparingen: De faciliteit heeft een energiekostenbesparing van 13,48% bereikt door strategieën te implementeren zoals energiezuinige verlichting, warmteregelingen en het kopen van hernieuwbare energie voor 100% van de tot en met 2021 verbruikte elektriciteit.

R3 is het tweede project van Mary Kay dat de begeerde LEED-status heeft behaald. In 2018 werd Mary Kay China LEED-v4-gold-certificering toegekend voor het gebouw van het hoofdkantoor van de onderneming in Shanghai.

“Mary Kay Ash, onze oprichter, heeft eens gezegd, ‘Ik heb het sterke gevoel dat we alles moeten doen wat in onze macht ligt om de planeet te redden. Mary Kay behoort tot de leiders op het gebied van het milieu, omdat we het sterke gevoel hebben dat het het juiste is om te doen,’” voegde Harper toe. “We nemen haar woorden ter harte. We zetten ons ervoor in om te bouwen aan een toekomst die gezonder, groener en duurzamer is voor de generaties na ons.”

Over Mary Kay

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 55 jaar geleden met drie doelen opgericht: kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten produceren en de wereld verbeteren. Die droom is een bedrijf geworden van meerdere miljarden dollars met miljoenen onafhankelijke verkopers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan wetenschappelijk onderzoek achter de schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica en voedingssupplementen. Door de Mary Kay FoundationSM, heeft het bedrijf meer dan $ 78 miljoen aan kankeronderzoek en opvanghuizen besteed. Mary Kay Ash’s oorspronkelijke visie straalt nog steeds — met iedere lipstick weer.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com