23:12 uur 22-05-2019

David Holl van Mary Kay Inc. is vermeld in de top tien van meest gerenommeerde CEO’s ter wereld, volgens Reputation Institute

Het tweede CEO RepTrak®-onderzoek, uitgevoerd door het Reputation Institute, stelt dat verantwoordelijk handelen, ethisch gedrag en zorgen voor sociale kwesties de belangrijkste drijfveren zijn voor de reputatie van een CEO

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– Mary Kay Inc., een wereldwijd beautymerk, heeft vandaag aangekondigd dat voorzitter en CEO David Holl behoort tot de top tien van meest gerenommeerde chief executives in de wereld volgens de CEO RepTrak 2019 van Reputation Institute. Het Reputation Institute, ‘s werelds toonaangevende leverancier van reputatiemetingen, heeft de reputatie van meer dan 140 CEO’s wereldwijd gemeten en verzamelde meer dan 230.000 individuele beoordelingen onder het geïnformeerde publiek. Het onderzoek werd in januari en februari van dit jaar uitgevoerd.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190522005859/nl/

David Holl, CEO Mary Kay Inc. (Photo: Mary Kay Inc.)

David Holl, CEO Mary Kay Inc. (Photo: Mary Kay Inc.)

“David’s leiderschap en operationele expertise sinds hij in 2006 CEO werd, heeft significant bijgedragen aan het succes van Mary Kay”, zegt Richard R. Rogers, zoon van Mary Kay Ash, medeoprichter en uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur. “Mary Kay is een merk dat is ontstaan uit een doel en Davids standvastige toewijding aan onze fundamentele waarden heeft hem tot een werkelijk uitzonderlijke chief executive officer en mensgericht leider gemaakt.”

Volgens Kylie Wright-Ford, CEO van Reputation Institute, zijn verantwoordelijk handelen, ethisch gedrag en zorgen voor sociale kwesties de belangrijkste drijfveren voor de reputatie van CEO’s. Volgens de bevindingen van het Reputation Institute worden CEO’s in feite eerder beoordeeld op ethiek dan op winstmarges. Op deze manier is de perceptie van CEO’s en de bedrijven die zij leiden direct gecorreleerd.

De top 10 van CEO’s wereldwijd die in de CEO RepTrak-onderzoek 2019 van Reputation Institute (in alfabetische volgorde) worden erkend, zijn:

  • Ben van Beurden, Shell (OTCMKTS: RYDAF)
  • Niels B. Christiansen, LEGO Group
  • Michael Dell, Dell
  • Emmanuel Faber, Danone S.A. (OTCMKTS: DANOY)
  • Fabrizio Freda, de Estée Lauder Companies (NYSE: EL)
  • Shuntaro Furukawa, Nintendo Co., Ltd. (OTCMKTS: NTDOY)
  • Ralph Hamers, ING Groep (NYSE: ING)
  • David Holl, Mary Kay Inc.
  • Christopher J. Nassetta, Hilton Worldwide Holdings Inc. (NYSE: HLT)
  • Carsten Spohr, Deutsche Lufthansa AG (OTCMKTS: DLAKF)

Recentelijk vermelde Forbes Mary Kay op haar lijsten van America’s Best Employers for Diversity en America’s Best Midsize Employers.

Over Mary Kay

Als een van de eerste die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 55 jaar geleden met drie doelen opgericht: kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten produceren en de wereld te verbeteren. Die droom is een bedrijf geworden van meerdere miljarden dollars met miljoenen onafhankelijke verkopers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan wetenschappelijk onderzoek achter de schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica en voedingssuplementen. Door de Mary Kay FoundationSM, heeft het bedrijf meer dan $ 78 miljoen aan kankeronderzoek en opvanghuizen besteed. Mary Kay Ash’s oorspronkelijke visie straalt nog steeds — met iedere lipstick weer.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr