14:51 uur 17-04-2019

PPG voltooit de overname van autolakkenabrikant Hemmelrath

PITTSBURGH-(BUSINESS WIRE)-PPG (NYSE: PPG) kondigde vandaag aan dat het zijn aanwinst van autolakkenfabrikant Hemmelrath heeft voltooid. De financiële voorwaarden werden niet bekendgemaakt.

Hemmelrath, met hoofdzetel in Klingenberg, Duitsland, is een fabrikant van coatings voor OEM’s (Original Equipment Manufacturers). Met meer dan 450 werknemers heeft het bedrijf productiefaciliteiten in Klingenberg en Erlenbach, Duitsland; Jilin, China; Duncan, South Carolina, Verenigde Staten; en Indaiatuba, Brazilië. Hemmelrath levert wereldwijd aan automobielfabrieken en meer dan 7 miljoen voertuigen worden jaarlijks voorzien van een coating.

PPG: WE BESCHERMEN EN VERFRAAIEN DE WERELD™

Bij PPG (NYSE: PPG), werken wij elke dag om de verven, deklagen en materialen te ontwikkelen en te leveren die onze klanten al meer dan 135 jaar vertrouwen hebben. Door toewijding en creativiteit lossen we de grootste uitdagingen van onze klanten op en werken we nauw samen om de juiste weg vooruit te vinden.

PPG Completes Acquisition of Automotive Coatings Manufacturer Hemmelrath

PITTSBURGH–(BUSINESS WIRE)– PPG (NYSE: PPG) today announced that it has completed its acquisition of automotive coatings manufacturer Hemmelrath. Financial terms were not disclosed.

Headquartered in Klingenberg, Germany, Hemmelrath is a manufacturer of coatings for automotive original equipment manufacturers (OEMs). With more than 450 employees, the company operates manufacturing facilities in Klingenberg and Erlenbach, Germany; Jilin, China; Duncan, South Carolina, United States; and Indaiatuba, Brazil. Hemmelrath supplies automotive plants worldwide, and more than 7 million vehicles are coated with its products each year.

PPG: WE PROTECT AND BEAUTIFY THE WORLD™

At PPG (NYSE:PPG), we work every day to develop and deliver the paints, coatings and materials that our customers have trusted for more than 135 years. Through dedication and creativity, we solve our customers’ biggest challenges, collaborating closely to find the right path forward. With headquarters in Pittsburgh, we operate and innovate in more than 70 countries and reported net sales of $15.4 billion in 2018. We serve customers in construction, consumer products, industrial and transportation markets and aftermarkets. To learn more, visit www.ppg.com.

We protect and beautify the world is a trademark and the PPG Logo is a registered trademark of PPG Industries Ohio, Inc.

Contacts

Media Contact:
Mark Silvey
Corporate Communications
+1-412-434-3046
silvey@ppg.com

Investor Contact:
John Bruno
Investor Relations
+1-412-434-3466
jbruno@ppg.com
investor.ppg.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr