17:46 uur 02-04-2019

Monument Re rondt overname af van portfolio van MetLife Europe d.a.c.

HAMILTON, Bermuda–(BUSINESS WIRE)– Monument Re kondigde vandaag aan dat het bedrijf, via zijn Europese dochteronderneming Laguna Life d.a.c., de aankoop heeft afgerond van een run-off portfolio van linked en traditionele handel van MetLife Europe d.a.c. De voorwaarden van de transactie werden niet openbaar gemaakt.

In overeenstemming met de goedkeuring van het Ierse Hooggerechtshof, is de portfolio per 1 april 2019 ondergebracht bij Laguna Life d.a.c in Ierland met ongewijzigde voorwaarden.

Over MetLife Europe d.a.c.

MetLife Europe d.a.c. is een Iers bedrijf gevestigd in Ierland en is geautoriseerd door de Centrale Bank van Ierland om levensverzekeringen en bepaalde andere verzekeringen aan te bieden.

MetLife Europe d.a.c. heeft vestigingen in het VK, Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk, Bulgarije, Slowakije, Tsjechië, Hongarije, Cyprus en Roemenië. MetLife Europe d.a.c. werkt ook via vrijheid van dienstverlening in Polen, Griekenland, Noorwegen, Duitsland, Oostenrijk en Nederland.

De wettelijke toezichthouder van MetLife Europe d.a.c. is de Centrale Bank van Ierland.

Meer informatie over MetLife Europe vindt u op www.metlife.eu.

Over MetLife

MetLife, Inc. (NYSE: MET), via zijn dochterondernemingen en gelieerde ondernemingen (“MetLife”), is een van ‘s werelds vooraanstaande financiële dienstverleners, die verzekeringen, annuïteiten, personeelsvoordelen en activabeheer aanbiedt om zijn individuele en institutionele klanten te helpen hun veranderende wereld te navigeren. Opgericht in 1868 en met operaties in meer dan 40 landen heeft MetLife marktposities in de Verenigde Staten, Japan, Latijns-Amerika, Azië, Europa en het Midden-Oosten. Ga voor meer informatie naar www.metlife.com.

Over Monument Re en Monument Insurance

Monument Re Limited (‘Monument Re’) is een klasse E herverzekeraar en holdingmaatschappij onderhevig aan groepstoezicht van de Bermuda Monetary Authority. Vanaf de basis in Bermuda opereert Monument Re als herverzekeraar en verwerver van Europese activa-intensieve portefeuilles. Via deze strategie zoekt Monument Re naar op eigendommen gebaseerde risico’s binnen zijn risicobehoefte, en het efficiënt uitvoeren van deze activiteiten of portfolio´s.

De Ierse onderdelen van Monument Re handelen als Monument Insurance en omvatten Laguna Life d.a.c. dat is gereguleerd door de Centrale Bank van Ierland.

De bedrijvengroep heeft een aanwezigheid in Bermuda, Ierland, België, Luxemburg en Nederland.

Meer informatie is te vinden op www.monumentregroup.com of neem contact op met Manfred Maske, CEO, info@monumentregroup.com, +1(441) 400-9300.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Manfred Maske, CEO
info@monumentregroup.com
+1(441)400-9300

Check out our twitter: @NewsNovumpr