08:40 uur 24-12-2018

Monument Re neemt Nordben Life and Pension Insurance Co. Limited over van BenCo Insurance Holding B.V.

HAMILTON, Bermuda–(BUSINESS WIRE)– Monument Re heeft vandaag aangekondigd dat het Nordben Life and Pension Insurance Co Limited (“Nordben”) heeft overgenomen van BenCo Insurance Holding B.V., dat voor 89,96% in handen is van Storebrand Livsforsikring AS.

Manfred Maske, Groeps-CEO van Monument Re Group, zei:

“Met veel genoegen kondigen we de overname van Nordben aan, wat onze aanwezigheid in Guernsey tot stand brengt. We kijken ernaar uit om het Nordben-team te verwelkomen in de Monument Group en hopen de regionale groei van het bedrijf voort te zetten. Even belangrijk is het om het hoge niveau van dienstverlening aan de klanten van Nordben ook in de toekomst te handhaven.”

Geir Holmgren, CEO van Storebrand Livsforsikring AS zei:

“Ik ben zeer tevreden met deze oplossing aangaande Nordben. Als grootste eigenaar van BenCo ziet Storebrand de overname van Nordben als een zeer positieve voorwaartse stap voor het bedrijf in de toekomst. De klanten en medewerkers zullen goed worden verzorgd door Monument Re, wat een belangrijke overweging voor ons was tijdens het proces ”

Nordben is de achtste overname van Monument Re in Europa. De voltooiing van de overname volgt nadat aan de overnamevoorwaarden, waaronder het verkrijgen van de wettelijke goedkeuringen, is voldaan.

Over Nordben

Nordben, een in Guernsey gevestigd bedrijf, heeft een vergunning voor het uitvoeren van langetermijn- en algemene verzekeringsactiviteiten, inclusief binnenlandse activiteiten die zijn onderworpen aan de regelgeving van de Guernsey Financial Services Commission. Nordben is sinds begin 2016 gesloten voor alle nieuwe zakenactiviteiten.

Over Monument Re

Monument Re Limited (‘Monument Re’) is een klasse E herverzekeraar en moederonderneming onderhevig aan groepstoezicht van de Bermuda Monetary Authority. Monument Re is een op Bermuda gevestigde herverzekeraar die is opgericht om hoofdzakelijk op te treden als eigendom-intensieve herverzekeraar en inkoper in Europa.

De bedrijvengroep heeft een aanwezigheid in Bermuda, Ierland, België, Luxemburg en Nederland (onder voorbehoud van wettelijke goedkeuring).

Ga voor meer informatie naar www.monumentregroup.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Monument Re Limited
Manfred Maske, +1-441-400-3900
info@monumentregroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr