18:56 uur 26-03-2019

Zuid-Korea is het land met de drukste route op de planeet

OAG onthult de ontwikkeling van een gouden luchthavendriehoek in Azië; de Europese dominantie van London Heathrow blijft voortduren

Belangrijkste bevindingen:

1. Van Jeju (CJU) naar Seoul (GMP) in Zuid-Korea is de drukste route op de planeet, met 79.460 vluchten per jaar.

2. Van Kuala Lumpur (KUL) naar Singapore (SIN) is de drukste internationale route ter wereld, met 30.187 vluchten.

3. Van New York (LGA) naar Toronto (YYZ) is de drukste internationale route buiten Azië, met 17.038 jaarlijkse vluchten.

4. Twee van de drukste internationale routes over de hele wereld komen aan in Londen Heathrow (LHR), met dienstverlening vanuit New York (JFK) en Dublin (DUB) op de 13e en 15e plaats, respectievelijk.

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– OAG, ‘s werelds toonaangevende leverancier van reisgegevens en -inzichten, onthulde vandaag de Busiest Routes in the world (drukste routes ter wereld). De analyse van OAG, die is gebaseerd op het operationele vluchtvolume, omvat inzicht in de tijdige uitvoering (On-Time Performance, OTP) en de frequentie van de vervoerder op het routeniveau, zowel binnenlands als internationaal.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190326005842/nl/

(Photo: Business Wire)

(Photo: Business Wire)

De drukste routes ter wereld zijn te vinden in de regio Azië-Pacific, met 15 van de top 20 internationale routes en 13 van de top 20 binnenlandse routes wereldwijd. De drukste route op de planeet is van Jeju (CJU) naar Seoul (GMP) in Zuid-Korea, met 79.460 jaarlijkse vluchten. Voor het tweede jaar op rij is Kuala Lumpur (KUL) naar Singapore (SIN) ‘s werelds drukste internationale route (30.187 vluchten per jaar), gevolgd door Hong Kong (HKG) naar Taipei (TPE) met 28.447 vluchten.

De drukste internationale routes buiten Azië zijn van New York (LGA) naar Toronto (YYZ) en van Chicago O’Hare (ORD) naar Toronto Pearson (YYZ). In Noord-Amerika is Toronto (YYZ) te vinden in vijf van de top 10 internationale markten. Van Los Angeles (LAX) naar San Francisco (SFO) is de drukste route in Noord-Amerika en de op acht na drukste in de wereld.

Londen Heathrow is het enige Europese knooppunt met routes (vanuit New York JFK en Dublin) die behoren tot de top 20 drukste internationale routes. Binnen Europa is Amsterdam (AMS) naar Londen (LHR) de op twee na drukste internationale route, met 13.115 vluchten per jaar.

“Azië is opnieuw de plek met ‘s werelds drukste routes. Naast de dominante rol die wordt gespeeld door Hong Kong, zijn Singapore, Kuala Lumpur en Jakarta de nieuwe ‘gouden driehoek’ van Azië geworden die vergelijkbare voordelen biedt als de grote Amerikaanse knooppunten Boston, New York en Washington,” aldus John Grant, senior analist bij OAG. “Hoewel Azië en Noord-Amerika de leiding hebben op de wereldwijde ranglijsten, blijft connectiviteit op London Heathrow cruciaal voor het wereldwijde luchtverkeer, met zeven van de drukste langeafstandsroutes van de regio die op de luchthaven eindigen.”

De volledige analyse van OAG omvat regionale inzichten voor Azië-Pacific, Europa, Latijns-Amerika, Noord-Amerika en het Midden-Oosten en Afrika, met categorisering van routes op korte, middellange en lange afstand. Voor de volledige criteria en meer inzichten van OAG kunt u hier de volledige analyse bekijken.

Over OAG

OAG is een toonaangevende aanbieder van wereldwijde reisgegevens die sinds 1929 de groei en innovatie van het ecosysteem voor vliegreizen ondersteunt.

Elke dag ondersteunen we miljoenen reistrajecten over de hele wereld, waardoor een eenvoudigere, naadloze en aangenamere reiservaring mogelijk wordt. Met ‘s werelds grootste netwerk van planningen en statusgegevens, en met geavanceerde analysetools, stellen we onze klanten in staat om slimmere beslissingen te nemen, zich beter aan te passen aan veranderingen en uitzonderlijke klantervaringen te creëren.

We werken samen met enkele van de grootste wereldwijde merken, luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, reisorganisaties en snelgroeiende startups om de beste diensten die vandaag beschikbaar zijn en de beste innovaties van morgen te ontwerpen.

OAG heeft haar hoofdvestiging in het Verenigd Koninkrijk en heeft wereldwijde activiteiten in de VS, Singapore, Japan, Litouwen en China.

Ga voor meer informatie naar: www.oag.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Caroline Mather
OAG
pressoffice@oag.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr