14:00 uur 18-06-2024

Medidata lanceert Clinical Data Studio en gebruikt AI voor een modernere gegevenservaring in klinische onderzoeken

Levert gegevensbeoordelings- en overeenstemmingsactiviteiten met ingebouwde AI tot 80 procent sneller en vereenvoudigt de data-levenscyclus door talrijke databronnen met elkaar te verbinden

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Medidata, een Dassault Systèmes-merk en toonaangevende leverancier van oplossingen voor klinische proeven aan de biowetenschappenindustrie, kondigde vandaag de lancering aan van Medidata Clinical Data Studio, een uniforme ervaring die de ware kracht van klinische onderzoeksgegevens ontsluit. Met deze baanbrekende technologie hebben belanghebbenden meer controle over de kwaliteit van gegevens en de mogelijkheid om patiënten sneller en veiliger onderzoeken te leveren.

Clinical Data Studio is gebouwd op het Medidata-platform en integreert gegevens van zowel Medidata- als niet-Medidata-bronnen. Dit versnelt de besluitvorming in het volledige klinische onderzoeksproces. Het platform verzamelt holistische gegevens- en risicostrategieën die patiënten, locaties en sponsors met elkaar verbinden. Met behulp van AI kunnen onderzoeksteams potentiële dataproblemen en veiligheidssignalen effectiever in kaart brengen, en wordt een beter begrip van de patiënt gekregen. Dit vermindert de uitdagingen die datasystemen in silo’s met zich meebrengen. Tot 80 procent van de gegevens kunnen nu sneller worden beoordeeld en afgestemd.

“Clinical Data Studio ontsluit het brede ecosysteem van klinische data. Aangedreven door ingebouwde AI, democratiseren we de toegang tot data en onthullen we de signalen, risico’s en inzichten die er het meest toe doen. Samen versnelt dit de uitvoering van trials en creëert het rijke data voor nieuwe ontdekkingen,” zegt Tom Doyle, chief technology officer van Medidata.

Clinical Data Studio biedt een uitgebreide werkruimte voor data-integratie, -transformatie en -beheer. Het omvat AI-ondersteunde datareconciliatie en foutopsporing, self-serve datalijsten, robuust risicogebaseerd kwaliteitsbeheer en tools om een holistische data- en risicostrategie te implementeren, ondersteund door workflows en visualisaties.

“Naarmate het datavolume en de databronnen exponentieel groeien, wordt het steeds complexer om deze gegevens te beheren en realtime inzichten te vergaren. Dit heeft niet alleen invloed op de time-to-market, maar het vertraagt ook de tijdige levering van therapieën aan patiënten, met alle gevolgen van dien voor het leven van patiënten,” zegt Dr. Nimita Limaye, vicepresident Onderzoek, Life Sciences R&D Strategy and Technology, IDC. “Medidata Clinical Data Studio stelt gebruikers in staat om al hun gegevens, zowel Medidata- als niet-Medidata-gegevens, op één plaats te beheren. Als een ware krachtpatser kan het de sector te ontwrichten door klinische onderzoeken te versnellen en therapieën sneller bij patiënten te krijgen.”

Over Medidata

Medidata maakt slimmere behandelingen en gezondere mensen mogelijk door middel van digitale oplossingen ter ondersteuning van klinisch onderzoek. Medidata viert 25 jaar baanbrekende technologische innovatie in meer dan 33.000 onderzoeken en 10 miljoen patiënten en biedt toonaangevende expertise, inzichten op basis van analyses en de grootste historische dataset voor klinische onderzoeken op patiëntniveau ter wereld. Meer dan 1 miljoen geregistreerde gebruikers bij meer dan 2.200 klanten vertrouwen op het naadloze end-to-end platform van Medidata om de ervaringen van patiënten te verbeteren, klinische doorbraken te versnellen en therapieën sneller op de markt te brengen. Medidata, een bedrijf van Dassault Systèmes (Euronext Parijs: FR0014003TT8, DSY.PA), heeft zijn hoofdkantoor in New York City en is erkend als Leader door Everest Group en IDC. Ontdek meer op www.medidata.com en volg ons op @Medidata.

Over Dassault Systèmes

Dassault Systèmes s een katalysator voor menselijke vooruitgang. We voorzien bedrijven en mensen van collaboratieve virtuele 3D-omgevingen om duurzame innovaties te bedenken. Door virtuele tweelingervaringen van de echte wereld te creëren met ons 3DEXPERIENCE-platform en onze toepassingen, kunnen onze klanten de creatie-, productie- en levenscyclusbeheerprocessen van hun aanbod herdefiniëren en zo een betekenisvolle impact hebben om de wereld duurzamer te maken. De beleveniseconomie is zo mooi omdat het een economie is waarin de mens centraal staat, ten voordele van iedereen – consumenten, patiënten en burgers. Dassault Systèmes biedt waarde aan meer dan 350.000 klanten van elke omvang, in alle sectoren, in meer dan 150 landen. Ga voor meer informatie naar. www.3ds.com

© Dassault Systèmes. Alle rechten voorbehouden. 3DEXPERIENCE, het 3DS-logo, het Compass-pictogram, IFWE, 3DEXCITE, 3DVIA, BIOVIA, CATIA, CENTRIC PLM, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, MEDIDATA, NETVIBES, OUTSCALE, SIMULIA en SOLIDWORKS zijn commerciële handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Dassault Systèmes, een Europese vennootschap (Societas Europaea) naar Frans recht, geregistreerd bij het handels- en ondernemingsregister van Versailles onder nummer 322 306 440, of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars. Voor het gebruik van handelsmerken van Dassault Systèmes of haar dochterondernemingen is hun uitdrukkelijke schriftelijke toestemming vereist.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Medidata PR
Medidata.PR@3ds.com

Analyst Relations
Medidata.AR@3ds.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr