14:00 uur 21-02-2023

Medidata versterkt team van ervaren managers om de digitale transformatie van levenswetenschappen verder te versnellen met ongeëvenaarde end-to-end oplossingen

Pascal Daloz benoemd tot CEO en Michael Pray tot COO van Medidata

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Medidata, een bedrijf van Dassault Systèmes, kondigt vandaag een nieuwe managementstructuur aan om zijn missie van het creëren van end-to-end oplossingen voor slimmere behandelingen en gezondere mensen kracht bij te zetten. De strategische evolutie is een kans om langetermijndoelstellingen en groei te bevorderen om klanten beter in staat te stellen meer waarde te ontsluiten in het Dassault Systèmes-portfolio, waardoor de ontwikkeling van geneesmiddelen uiteindelijk naar een volgend niveau wordt gebracht.

Pascal Daloz, een ervaren topman bij Dassault Systèmes, is benoemd tot CEO van Medidata. Daloz speelde een sleutelrol in het succes van de overname van Medidata in 2019, en zijn bewezen succes als zakelijk leider en visionair zijn een geweldige aanvulling voor Medidata.

Michael Pray is benoemd tot COO van het bedrijf. In zijn vorige functie als commercieel directeur van Medidata was hij van groot belang voor de snelle groei van het bedrijf, waaronder meer dan een verdubbeling van de totale inkomsten tot meer dan 1 miljard dollar en een klantengroei van 100 procent in de afgelopen zes jaar. Pray zal de dagelijkse gang van zaken bij Medidata leiden en nauw samenwerken met Daloz om een compleet oplossingenpakket voor de life sciences sector te ontwikkelen.

“Klanten vragen om meer te doen met Medidata en wij ontwikkelen ons om aan hun digitale transformatiebehoeften te voldoen”, aldus Pascal Daloz, CEO van Medidata. “Voortbouwend op de sterke basis die in de afgelopen twintig jaar is gelegd, zullen we doorgaan met het zoeken naar ongeëvenaarde oplossingen voor de gehele levenscyclus van de wetenschap. Wij zijn bijzonder toegewijd aan deze sector en zullen blijven investeren om de visie te verwezenlijken waarin preventie tot precisiegeneeskunde en ontdekking tot distributie zijn opgenomen, zodat wij een centrale rol hebben in elk patiëntentraject.”

Medidata is een volledige dochteronderneming van Dassault Systèmes, dat met zijn 3DEXPERIENCE-platform gepositioneerd is om de digitale transformatie van de levenswetenschappen te leiden in het tijdperk van gepersonaliseerde geneeskunde met het eerste end-to-end wetenschappelijke en zakelijke platform, van onderzoek tot commercialisering.

Over Medidata

Medidata leidt de digitale transformatie van de levenswetenschappen en zorgt voor hoop voor miljoenen patiënten. Medidata draagt bij aan de generatie van bewijs en inzichten om farmaceutische, biotech-, medische apparatuur- en diagnostische bedrijven, en academische onderzoekers te helpen sneller tot waarde te komen, risico’s te minimaliseren en resultaten te optimaliseren. Meer dan een miljoen geregistreerde gebruikers bij meer dan 2.100 klanten en partners hebben toegang tot ‘s werelds meest vertrouwde platform voor klinische ontwikkelings-, commerciële en praktijkgegevens. Medidata, een bedrijf van Dassault Systèmes (Euronext Parijs: FR0014003TT8, DSY.PA), heeft zijn hoofdkwartier in New York City en heeft kantoren over de hele wereld om aan de behoeften van zijn klanten te voldoen. Ontdek meer op www.medidata.com en volg ons op @Medidata.

Over Dassault Systèmes

Dassault Systèmes, het 3DEXPERIENCE-bedrijf, is een katalysator voor menselijke vooruitgang. We voorzien bedrijven en mensen van collaboratieve virtuele 3D-omgevingen om duurzame innovaties te bedenken. Door virtuele tweelingervaringen van de echte wereld te creëren met ons 3DEXPERIENCE-platform en onze toepassingen, verleggen onze klanten de grenzen van innovatie, leren en productie om een duurzamere wereld voor patiënten, burgers en consumenten te verwezenlijken. Dassault Systèmes biedt waarde aan meer dan 300.000 klanten van elke omvang, in alle sectoren, in meer dan 140 landen. Ga voor meer informatie naar www.3ds.com.

3DEXPERIENCE, het Compass-pictogram, het 3DS-logo, CATIA, BIOVIA, GEOVIA, SOLIDWORKS, 3DVIA, ENOVIA, NETVIBES, MEDIDATA, CENTRIC PLM, 3DEXCITE, SIMULIA, DELMIA en IFWE zijn commerciële handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Dassault French Systèmes, een Frans ‘société européenne’ (handelsregister van Versailles # B 322 306 440), of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tom Paolella

Senior Director, Corporate Communications & Affairs

+1-848-203-7596

thomas.paolella@3ds.com

Paul Oestreicher

External Communications Director

+1-917-522-4692

paul.oestreicher@3ds.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr