14:42 uur 17-06-2024

Dubai wordt de wereldmetropool voor kunstmatige intelligentie

– Binnen drie jaar ontvangen meer dan een miljoen mensen een AI-opleiding

– Uiterlijk in 2031 moet 40% van het bbp worden gegenereerd door middel van AI

– Wereldwijde reuzen als Microsoft, Google en IBM worden vanaf het begin bij het initiatief betrokken

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Dubai ontwikkelt zich steeds meer tot een wereldwijd centrum voor kunstmatige intelligentie. Om dit kracht bij te zetten, heeft de metropool van de toekomst aan de Golf het voornemen om de komende drie jaar een miljoen mensen een opleiding te bieden op het gebied van AI-prompts. Het opleidingsprogramma op het gebied van AI-prompts komt onder toezicht van de Dubai Future Foundation. Het is het eerste programma in zijn soort ter wereld.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240613668835/nl/

Omar Al Olama, the UAE´s Minister of State for AI, Digital Economy, and Remote Work Applications. (Photo: Business Wire)

Omar Al Olama, the UAE´s Minister of State for AI, Digital Economy, and Remote Work Applications. (Photo: Business Wire)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Anna Lagutina
Junior Media Relations Manager
Tel.: +49-(0)30-65 000 -435

a.lagutina@mcgroup.com
www.mcgroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr