23:55 uur 13-10-2023

VAE roept op voor een globale consensus over AI-beheer

‘Regeringen dienen op te houden met te proberen AI als een geheel te beheren. In plaats daarvan concentreren ze zich beter op het reglementeren van use cases,’ zegt de AI-minister van de VAE.

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Woensdag spoorde de AI-minister van de VAE de andere landen aan tot een consensus over AI-beheer te komen en dit liefst eerder dan toen het Akkoord van Parijs werd beklonken, waarvoor het jaren duurde voordat dit akkoord vorm kreeg en van kracht werd.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231013911095/nl/

An installation of how AI views Museum of the Future (Photo: AETOSWire)

An installation of how AI views Museum of the Future (Photo: AETOSWire)

Zijne Excellentie Omar Al Olama, staatsminister van de VAE voor Artificiële Intelligentie, digitale economie & applicaties voor thuiswerk, gaf op de Vergadering voor generatieve AI in Dubai aan dat de landen nood hebben aan een vernieuwde aanpak om AI te beheren.

“Ik ben van mening dat de huidige globale discussie over AI-beheer volslagen kansloos is. In plaats van te proberen om de technologie te beheren, kunnen we het gebruik van de use cases beheren,” zij hij.

Tijdens de vergadering – waar meer dan 2.000 deelnemers van grote tech-bedrijven en consultancy’s zoals Microsoft, Deloitte, PwC en IBM aanwezig waren – lanceerde de Dubai Future Foundation de Dubai Generative AI Alliance, een nieuwe alliantie van tech-bedrijven om Dubai te helpen om de toepassing van opkomende technologieën te versnellen en een van ‘s werelds meest geavanceerde en effectieve, door technologie aangestuurde besturen tot stand te brengen.

Khalfan Belhoul, CEO van DFF, riep bedrijven en innovators op om zich bij de alliantie te voegen, die zich zal toespitsen op het ontwikkelen van innovatieve technologiepilootprojecten door AI, de metaverse en Web3 te integreren.

Het bestuur van Dubai lanceerde ook ‘Dubai AI’, een digitale stadsconciërge gebaseerd op generatieve AI. Het digitale platform dat over de hele stad is verspreid, zal volledige informatie en omvattende services aanbieden die gezondheid, handel en onderwijs dekken, aan inwoners en bezoekers. Het zal de bestuursservices transformeren, zo kreeg de vergadering te horen.

De vergadering vernam ook hoe de globale banksector voordeel kon halen uit een slordige USD 400 miljard afkomstig uit de boom in generatieve AI.

Het globale platform luisterde naar experts van internationale technologieondernemingen en -consultancy’s. PwC zei dat automatisering op de werkvloer voor de deur staat, waarbij generatieve AI hoogstwaarschijnlijk binnen de komende 18-20 maanden op grote schaal dagelijkse taken zal uitvoeren, zoals autonoom een vlucht boeken en rapporten genereren.

De vooraanstaande digitale experts van Deloitte zei dat nucleaire fusie, klimaatactie en de ontdekking van nieuwe geneesmiddelen slechts een aantal voorbeelden zijn van de belangrijkste voordelen van generatieve AI, terwijl de industriële en farmaceutische sectoren tot de sectoren behoren die zich het snelst aan de opkomende technologie aanpassen.

Adel Al Redha, de Chief Operating Officer van Emirates Airlines, zei dat de luchtvaartmaatschappij tegen november “het vliegtuigpersoneel in staat zal stellen om [generatieve AI] te integreren via training op complexe modellen.”

Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sara Al Qarout

salqarout@apcoworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr