23:08 uur 07-03-2024

Vestel neemt deel aan HEVC Advance Patent Pool

BOSTON–(BUSINESS WIRE)– Access Advance (‘Advance’) heeft vandaag aangekondigd dat Vestel Elektronik Sanayi Ticaret A.S. (‘Vestel’) zich als licentiehouder heeft gevoegd bij de HEVC Advance HEVC/H.265 Patent Pool. Hiermee komt een einde aan een aantal jaren van rechtszaken in Duitsland, Nederland en Groot-Brittannië tussen Vestel en Advance en verschillende HEVC Advance-licentiegevers.

“We zijn verheugd Vestel te mogen verwelkomen als een gewaardeerde licentiehouder in de HEVC Advance Patent Pool,” aldus Pete Moller, CEO van Access Advance. “Dit bevestigt nogmaals dat de tarieven, poolstructuur en voorwaarden van de HEVC Advance Patent Pool, inclusief onze Duplicate Royalty Policy, FRAND zijn. We verwachten dat het feit dat Vestel een gewaardeerde licentiehouder wordt, anderen die de HEVC/H.265-standaard in praktijk brengen, maar die geen licentie hebben, verder zal aanmoedigen om deel te nemen aan de de HEVC Advance Patent Pool, zodat ze op dezelfde manier kunnen profiteren van de brede en diepgaande patentdekking en FRAND-voorwaarden.”

Over Access Advance:

Access Advance LLC is een onafhankelijk licentiebeheerbedrijf dat is opgericht om de ontwikkeling, de administratie en het beheer van patentpools voor het licentiëren van essentiële patenten van de belangrijkste op standaarden gebaseerde videocodectechnologieën te leiden. Access Advance biedt een transparant en efficiënt licentiemechanisme voor zowel patenteigenaren als patentuitvoerders.

Access Advance beheert momenteel de HEVC Advance Patent Pool voor het licentiëren van meer dan 23.000 patenten die essentieel zijn voor de H.265/HEVC-technologie, en de afzonderlijke en onafhankelijke VVC Advance Patent Pool voor het licentiëren van essentiële patenten voor de VVC/H.266-technologie. De HEVC Advance Patent Pool en de VVC Advance Patent Pool zijn elementen van het Access Advance Video Codec Platform Initiative dat HEVC- en VVC-technologieën naadloos integreert in één enkele verdisconteerde royaltytariefstructuur via de Multi-Codec Bridging Agreement voor in aanmerking komende licentiehouders wier producten zowel HEVC- als VVC-codecs omvatten. Deze innovatie komt tegemoet aan de wens van de markt naar een nog efficiëntere poollicentiestructuur van de volgende generatie. Ga voor meer informatie www.accessadvance.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jonathan Karush

+1.617.460.7815

press@accessadvance.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr