20:07 uur 06-12-2023

Access Advance kondigt belangrijke toevoegingen aan voor haar HEVC en VVC Patent Pools

Amazon, Dell en Lenovo PC treden toe tot de HEVC Advance Pool; Sony treedt toe tot de VVC Advance Pool

BOSTON–(BUSINESS WIRE)– Access Advance maakte vandaag bekend dat Amazon, een belangrijke fabrikant van consumentenelektronica, samen met Dell en Lenovo PC, twee toonaangevende pc-fabrikanten van wereldformaat, zijn toegetreden tot de HEVC Advance Patent Pool als licentiehouders. Verder maakte Access Advance bekend dat Sony, eveneens een belangrijke fabrikant van consumentenelektronica, is toegetreden tot de VVC Advance Patent Pool als licentiehouder.

Pete Moller, CEO van Access Advance, licht toe: “We zijn bijzonder opgetogen dat we Amazon, Dell en Lenovo PC bij ons HEVC-programma mogen verwelkomen, en Sony voortaan bij zowel ons HEVC-programma als ons VVC-programma. Ze zijn elk een bijzonder belangrijk en invloedrijk bedrijf dat kan helpen om de toepassing te bevorderen van HEVC en VVC, de twee allernieuwste op standaarden gebaseerde video-codecs, met alle voordelen die deze nieuwe videotechnologieën voor consumenten met zich meebrengen, zoals 4K- en 8K-video. Hun deelname in de HEVC Advance Pool en VVC Advance Pool is verder bewijs van de waarde die de HEVC Advance en VVC Advance Pools betekenen voor de markt van consumentenelektronica. Nu Sony in beide programma’s licentiehouder is geworden, zijn ze goed gepositioneerd om voordeel te halen uit onze innovatieve Multi-Codec Bridging Agreement, dat HEVC- en VVC-technologieën naadloos integreert in één enkele, gestroomlijnde rapporteringsstructuur met gedisconteerde royaltytarieven.”

Over Access Advance:

Access Advance LLC is een onafhankelijk bedrijf voor licentiebeheer, opgericht om de ontwikkeling, de administratie en het beheer van patentpools te leiden voor het verstrekken van essentiële patenten ter licentie van de belangrijkste, op standaarden gebaseerde videocodec-technologieën. Access Advance biedt een transparant en efficiënt licentiemechanisme voor zowel eigenaars van patenten als patentimplementeerders. Access Advance beheert momenteel de HEVC Advance Patent Pool voor licenties van patenten die essentieel zijn voor H.265/HEVC-technologie, en de aparte, onafhankelijke VVC Advance Patent Pool voor licenties van patenten die essentieel zijn voor VVC/H.266-technologie. De HEVC Advance Patent Pool en de VVC Advance Patent Pool zijn elementen van het Access Advance Video Codec Platform Initiative die HEVC- en VVC-technologieën naadloos integreren in één enkele structuur met gedisconteerde royaltytarieven via de Multi-Codec Bridging Agreement voor licentiehouders die in aanmerking komen en van wie de producten zowel HEVC- als VVC-codecs omvatten. Deze innovatie voldoet aan de vraag van de markt voor een steeds efficiëntere pool-licentiestructuur van de nieuwe generatie. Voor meer informatie gaat u naar www.accessadvance.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jonathan Karush

+1.617.460.7815

press@accessadvance.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr