01:10 uur 30-11-2022

Access Advance kondigt eerste VVC Advance-octrooilijst aan

BOSTON–(BUSINESS WIRE)– Access Advance heeft vandaag de eerste octrooilijst voor zijn VVC Advance Patent Pool gepubliceerd (https://accessadvance.com/vvc-advance-patent-list/). De initiële octrooilijst bevat meer dan 700 essentiële VVC-standaardoctrooien (SEP’s) die zijn uitgegeven in eenenzestig landen waarvan onafhankelijk is vastgesteld dat ze belangrijk zijn voor de VVC/H.266-standaard. Met momenteel drieëndertig VVC Advance-licentiegevers, wordt verwacht dat de omvang van de VVC Advance-octrooilijst substantieel gaat groeien naarmate extra VVC SEP’s worden uitgegeven en geëvalueerd, en naarmate extra licentiegevers toetreden tot de VVC Advance Patent Pool. Net als bij de HEVC Advance Patent Pool, omvat de VVC Advance Patent Portfolio License (‘PPL’) alle VVC SEP’s, de huidige en toekomstige, waarvoor de licentiegevers van het programma licentierechten hebben, ongeacht of de octrooien specifiek zijn opgenomen in de octrooilijst. Dit zorgt ervoor dat conforme licentiehouders beschikken over een licentie voor alle VVC SEP-claims van VVC Advance-licentiegevers onder de voorwaarden van de PPL wanneer een octrooi met essentiële VVC-claims wordt uitgegeven, zelfs als een licentiegever niet op de hoogte is van essentiële octrooiclaims of dergelijke claims nog moeten worden geëvalueerd.

“We prijzen de inventiviteit van onze licentiegevers en de inspanningen die ze hebben getoond om hun patenten te laten evalueren op VVC-essentieelheid,” aldus Pete Moller, CEO van Access Advance. “De resultaten tot nu toe hebben onze verwachtingen overtroffen wat betreft de omvang en reikwijdte die het VVC Advance-octrooiportfolio in dit vroege stadium van het programma zou hebben. Met deze sterke start zijn we ervan overtuigd dat de VVC Advance Patent Pool de beste optie op de markt is om het VVC-octrooilandschap in de toekomst te consolideren in één enkele pool. Deze consolidatie zal zorgen voor meer licentiezekerheid en lagere royalty’s en administratieve kosten voor de hele markt, terwijl de acceptatie van VVC wordt versneld en gebruikers een naadloze en verbeterde video-ervaring krijgen.”

Over Access Advance:

Access Advance LLC is een onafhankelijk licentiebeheerbedrijf dat is opgericht om leiding te geven aan de ontwikkeling, de administratie en het beheer van octrooipools voor het licentiëren van essentiële octrooien van de belangrijkste op standaarden gebaseerde videocodectechnologieën. Access Advance biedt een transparant en efficiënt licentiemechanisme voor zowel octrooihouders als octrooi-implementeerders. Access Advance beheert en administreert momenteel de HEVC Advance Patent Pool voor het licentiëren van octrooien die essentieel zijn voor H.265/HEVC-technologie, en de afzonderlijke en onafhankelijke VVC Advance Patent Pool voor het licentiëren van essentiële patenten voor VVC/H.266-technologie. De HEVC Advance Patent Pool en de VVC Advance Patent Pool zijn onderdelen van het Access Advance Video Codec Platform Initiative dat HEVC- en VVC-technologieën naadloos integreert in een enkele structuur met verlaagde royaltytarieven via de Multi-Codec Bridging Agreement voor in aanmerking komende licentienemers in wiens producten zowel HEVC- en VVC-codecs zijn opgenomen. Deze innovatie beantwoordt aan de vraag van de markt naar een nog efficiëntere volgende generatie poollicentiestructuur. Ga voor meer informatie naar www.accessadvance.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jonathan Karush

+1.617.460.7815

Check out our twitter: @NewsNovumpr