22:02 uur 16-10-2023

Access Advance maakt de nieuwste VVC Advance-licentieverleners en -licentienemers bekend, en verlengt eveneens de eerdere premie voor ondertekening door licentieverleners tot 31 december 2023

BOSTON–(BUSINESS WIRE)– Access Advance maakte vandaag bekend dat ByteDance, Tencent, NTT, en NTT Docomo, allemaal belangrijke eigenaars van VVC-patenten, zich bij de VVC Advance Patent Pool hebben gevoegd als licentieverleners. Met deze toevoegingen komt het totale aantal licentieverleners op achtendertig (38), wat naar schatting zo’n 45-50% vertegenwoordigt van alle VVC standaard essentiële patenten wereldwijd. Access Advance maakte verder ook bekend dat Alibaba, Kuaishou, ByteDance en Tencent zich bij de VVC Advance Patent Pool hebben gevoegd als licentienemers.

Verder werd de herinvoering en uitbreiding aangekondigd van het programma van bonuspuntenpremies voor patenten voor iedere eigenaar van een VVC SEP-patent (Standard Essential Patent) die zich op 31 december 2023 of daarvoor aansluit. Toekomstige VVC SEP-patenteigenaars kunnen ook aansluiten bij het programma voor patentpuntenpremies door een akkoordverklaring op te stellen waarbij zij verklaren dat ze een VVC Advance-licentieverlener zullen worden na de uitgifte of verwerving van hun eerste VVC SEP.

Pete Moller, CEO van Access Advance, licht toe: “We zijn bijzonder opgetogen om deze belangrijke nieuwe licentieverleners en licentienemers in ons VVC-programma te mogen verwelkomen. Zij zijn één voor één een belangrijk bedrijf dat kan bijdragen tot de toepassing van VVC, met alle voordelen die deze nieuwe videotechnologie voor consumenten met zich meebrengt. We zijn ook tevreden dat onze VVC-licentieverleners ons de kans hebben gegeven om de premie van bonuspunten voor patenten tot het einde van het jaar te verlengen. De premie geldt voor de volledige levensduur van de patenten en is samen met de patenten overdraagbaar. De extra inkomsten die deze premie vertegenwoordigen tijdens de levensduur van een patent, zullen aanzienlijk zijn. We hopen dat ook andere patenteigenaars deze mogelijkheid zullen benutten.”

Over Access Advance:

Access Advance LLC is een onafhankelijk licentiebeheerdersbedrijf dat werd opgericht om de ontwikkeling, de administratie en het beheer van patentenpools te leiden voor het verlenen van essentiële patenten van de belangrijkste op standaarden gebaseerde video-codec-technologieën. Access Advance biedt een transparant en efficiënt licentieverleningsmechanisme voor zowel patenteigenaars als patentimplementeerders. Momenteel beheert en bestuurt Access Advance de HEVC Advance Patent Pool voor licentieverlening voor patenten die essentieel zijn voor H.265/HEVC-technologie, en de aparte en onafhankelijke VVC Advance Patent Pool voor licentieverlening van essentiële patenten voor VVC/H.266-technologie. De HEVC Advance Patent Pool en de VVC Advance Patent Pool zijn elementen van de Access Advance Video Codec Platform Initiative die HEVC- en VVC-technologieën naadloos integreren in één enkele royalty rate-structuur met korting via de Multi-Codec Bridging Agreement voor licentieverleners die hiervoor in aanmerking komen, wiens producten zowel HEVC- als VVC-codec’s bevatten. Deze innovatie speelt in op de wens van de markt om een nog efficiëntere licentieverleningsstructuur van de nieuwe generatie te bekomen. Voor meer informatie gaat u naar www.accessadvance.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jonathan Karush

+1.617.460.7815

press@accessadvance.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr