06:01 uur 30-01-2024

Boston Metal haalt $ 20 miljoen aan Serie C2-financiering binnen, waardoor totale ronde op $ 282 miljoen komt

Het kapitaal zal de productie van innovatieve metalen, waaronder groen staal, versterken en het bereik op de Aziatische markt versterken

BOSTON–(BUSINESS WIRE)– Boston Metal, een wereldwijd bedrijf voor metaaltechnologieoplossingen, heeft vandaag een Serie C2-investering van $ 20 miljoen aangekondigd van het in Tokio gevestigde Marunouchi Innovation Partners. De nieuwe financiering brengt het totaal van de serie op $ 282 miljoen.

Met dit nieuwe kapitaal breidt Boston Metal zijn aanwezigheid in Azië uit, een markt die meer dan 70% van de staalproductie in de wereld voor zijn rekening neemt. Bovendien zal de financiering het traject naar commercialisering van het bedrijf versnellen en de voortdurende groei ondersteunen door toptalent uit de sector aan te trekken en te behouden.

“Onze toewijding aan innovatie en duurzaamheid in de metaalproductie blijft standvastig en deze financiering zal een belangrijke rol spelen bij het bevorderen van onze langetermijndoelen,” aldus Tadeu Carneiro, CEO van Boston Metal. “Ondanks de uitdagende marktomstandigheden blijft de waardering van Boston Metal stijgen, terwijl ons aanhoudende vermogen om financiering van topbeleggers veilig te stellen het robuuste vertrouwen in onze visie en capaciteiten aantoont.”

Voortbouwend op het momentum van de Serie C1-financiering versnelt Boston Metal zijn missie om tot 2026 baanbrekende groene staaltechnologie te commercialiseren ter ondersteuning van de koolstofvrije doelstellingen van de staalindustrie voor 2050. Het bedrijf verwacht al in 2024 inkomsten te gaan genereren uit zijn hoogwaardige metaalactiviteiten.

“We erkennen het cruciale belang van het bevorderen van duurzame praktijken in de metaalproductie,” verklaarde Ichiro Miyoshi, CEO van Marunouchi Innovation Partners. “Onze investering in Boston Metal is een bewijs van onze overtuiging dat hun technologie een innovatieve langetermijnoplossing vertegenwoordigt voor commerciële groene staalproductie te midden van de groeiende mondiale vraag naar staal.”

Het streven naar het koolstofarm maken van sectoren als transport en infrastructuur doet de vraag naar groene staaloplossingen toenemen. De Molten Oxide Electrolysis (MOE)-technologie van Boston Metal is een direct eenstapsproces dat staal van hoge kwaliteit kan produceren uit overvloedige ijzerertsen van gemiddelde en lage kwaliteit. Deze flexibiliteit is uniek en positioneert MOE om te voldoen aan de groeiende vraag naar ecologisch duurzaam staal in verschillende industrieën. Als platformtechnologie maakt MOE ook de winning mogelijk van hoogwaardige metalen uit voorheen onbruikbare materialen met een lage concentratie, zoals mijnbouwafval.

Deze financieringsaankondiging volgt op de recente selectie van Boston Metal door het Amerikaanse ministerie van Energie om een productiefabriek voor chroommetaal te vestigen in Weirton, West Virginia voor de onshore-productie van een materiaal dat cruciaal is voor de lucht- en ruimtevaart-, chemische verwerkings- en nucleaire industrie.

Over Boston Metal

Boston Metal commercialiseert Molten Oxide Electrolysis (MOE), een technologieplatform voor tonnagemetalen dat wordt aangedreven door elektriciteit, om de staalproductie koolstofvrij te maken en de manier waarop metalen worden gemaakt te transformeren. MOE biedt de metaalindustrie een schaalbare, kostenconcurrerende en groene oplossing voor de productie van staal en hoogwaardige metalen uit een verscheidenheid aan grondstoffen en ijzerertskwaliteiten. Gesteund door visionaire investeerders en geleid door een team van wereldklasse, heeft Boston Metal zijn hoofdkantoor in Woburn, Massachusetts en een volledige dochteronderneming in Brazilië. Ga voor meer informatie naar bostonmetal.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Derek Brekken

Antenna Group voor Boston Metal

bostonmetal@antennagroup.com

media@bostonmetal.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr