23:35 uur 05-01-2023

Boston Metal breidt activiteiten in hoogwaardige metalen uit in Brazilië

BOSTON–(BUSINESS WIRE)– Boston Metal, een wereldwijd bedrijf in oplossingen voor metaaltechnologie, zal zijn gesmolten oxide-elektrolyse (MOE)-platformtechnologie inzetten om hoogwaardige metalen terug te winnen uit mijnafval in Brazilië.

Boston Metal do Brasil, een volledige dochteronderneming, werd in augustus geopend en er wordt gebouwd aan faciliteiten in de gemeente Coronel Xavier Chaves nabij São João del Rei, Minas Gerais.

De gepatenteerde MOE-technologie van Boston Metal gebruikt elektriciteit om selectief waardevolle metalen te extraheren uit complexe materialen met een lage concentratie die momenteel als afval worden beschouwd. Hierdoor kunnen mijnwerkers de financiële en ecologische verplichtingen van slakken verminderen, door gebruik te maken van dit natuurlijke bijproduct van de metaalproductie om nieuwe inkomstenstromen te creëren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Annika Harper

Antenna Group for Boston Metal

annika.harper@antennagroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr