13:18 uur 27-01-2023

Technologiebedrijf en producent van groen staal Boston Metal kondigt $ 120 miljoen Serie C-financiering geleid door ArcelorMittal aan

De financiering zal voor een verdere opschaling van de productie van groen staal zorgen in de proeffabriek van het bedrijf en ondersteunt de bouw van de eerste commerciële fabriek voor hoogwaardige metaalproductie in Brazilië

BOSTON–(BUSINESS WIRE)– Boston Metal, een bedrijf dat technologie ontwikkeld om staalprodcutie volledig koolstofvrij te maken, kondigde vandaag de voltooing aan van de eerste tranche van de $ 120 miljoen Serie C-financieringsronde aangevoerd door het multinationale staalbedrijf ArcelorMittal S.A. (NYSE: MT). Naast de bestaande investeerders, deden in deze ronde ook Microsoft’s Climate Innovation Fund en SiteGround Capital mee als nieuwe investeerders.

ArcelorMittal’s leidende positie in de investeringsronde kwam tot stand via haar XCarb® Innovation Fund. In zijn reactie, zei de CEO van ArcelorMittal, Aditya Mittal: “Met Boston Metal investeren we in een team dat in relatief korte tijd indrukwekkende vooruitgang heeft geboekt met de ontwikkeling van een technologie die veelbelovende mogelijkheden biedt om de staalproductie ingrijpend te veranderen”.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Annika Harper

Antenna Group uit naam van Boston Metal

bostonmetal@antennagroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr