10:00 uur 22-01-2024

Opeenvolgende groei in vierde kwartaal zou begin van herstel kunnen betekenen voor Europese IT- en zakelijke dienstverleningssector: ISG Index™

De gecombineerde markt is met 4% gestegen ten opzichte van het derde kwartaal, maar met 1% gedaald op jaarbasis

Beheerde diensten genereert record ACV voor het volledige jaar, met stijging van 4%

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– De vraag naar IT- en zakelijke diensten in Europa daalde licht in het vierde kwartaal, maar steeg opeenvolgend ten opzichte van het derde kwartaal, wat wijst op het begin van een potentieel herstel van de markt, zo blijkt uit het laatste State-of-the-Industry-rapport van Information Services Group (ISG ) (Nasdaq: III ), een toonaangevend wereldwijd technologieonderzoeks- en adviesbureau.

De EMEA ISG Index™, die commerciële outsourcingcontracten meet met een jaarlijkse contractwaarde (ACV) van US$ 5 miljoen dollar of meer, toont een ACV voor de gecombineerde markt (zowel beheerde services als cloudgebaseerde as-a-service) op US$ 7,2 miljard dollar voor het vierde kwartaal, een daling van 1 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, maar een stijging van 4 procent ten opzichte van het derde kwartaal.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pers:

Philipp Jaensch, ISG

+49 151 730 365 76

philipp.jaensch@isg-one.com

Will Thoretz, ISG

+1 203 517 3119

will.thoretz@isg-one.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr