20:51 uur 06-02-2024

Uit ISG-onderzoek blijkt dat Europese verzekeraars plannen hebben om digitale investeringen te vergroten

De meerderheid van de enquêterespondenten wil het klantenbestand versterken en uitbreiden met digitale aanbiedingen en personalisatie

Betaalkanalen, AR/VR, AI en cyberbeveiliging zijn belangrijke investeringsgebieden

FRANKFURT, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Nu de dreiging van een recessie nog steeds op de loer ligt, is tweederde van de leiders in de Europese verzekeringssector van plan hun digitaliseringsprogramma’s te versnellen om het klanttraject te verbeteren en de operationele efficiëntie te vergroten, volgens nieuw onderzoek van Information Services Group (ISG) (Nasdaq: III), een toonaangevend wereldwijd technologieonderzoeks- en adviesbureau.

Voor de ISG-enquête ‘Pulse Check – State of the European Insurance Industry’, uitgevoerd in het vierde kwartaal van 2023, werden bijna 270 zakelijke besluitvormers en IT-leiders in de Europese verzekeringssector ondervraagd. Uit het onderzoek bleek dat 66 procent van plan is hun digitale investeringen in de Europese verzekeringssector de komende twee jaar te vergroten; 68 procent daarvan zegt te zullen investeren in betaalkanalen, 63 procent in cyberbeveiliging en augmented en virtual reality elk, en 59 procent in kunstmatige intelligentie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pers:

Will Thoretz, ISG

+1 203 517 3119

will.thoretz@isg-one.com

Philipp Jaensch, ISG

+49 151 730 365 76

philipp.jaensch@isg-one.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr