10:00 uur 15-04-2024

Europese IT- en zakelijke dienstverleningssector herstelt zich in eerste kwartaal volgens ISG Index™

De gecombineerde markt steeg met 2,5%, waarmee de reeks van vier opeenvolgende kwartalen met daling op jaarbasis werd doorbroken

BFSI, de grootste sector in de regio, is een katalysator voor groei

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– De Europese vraag naar IT- en zakelijke diensten is in het eerste kwartaal voor het eerst in een jaar gestegen, aangedreven door de groei van de bank-, financiële diensten- en verzekeringssector (BFSI), volgens het laatste State-of-the-Industry-rapport van Information Services Group (ISG) (Nasdaq: III), een toonaangevend wereldwijd technologieonderzoeks- en adviesbureau.

De EMEA ISG Index™, die commerciële outsourcingcontracten met een jaarlijkse contractwaarde (ACV) van 5 miljoen dollar of meer meet, laat zien dat de ACV voor de gecombineerde markt (zowel managed services als cloud-gebaseerd as-a-service) met 2,5 procent is gestegen tot 7,5 miljard dollar in het eerste kwartaal.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de pers:

Philipp Jaensch, ISG

+49 151 730 365 76

philipp.jaensch@isg-one.com

Will Thoretz, ISG

+1 203 517 3119

will.thoretz@isg-one.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr