23:08 uur 06-11-2023

Newmont neemt Newcrest over, en creëert op die manier met succes ‘s werelds toonaangevende goudmijnenbedrijf

Historische overname in de mijnindustrie zet de toon voor goud- en kopermijnen

DENVER–(BUSINESS WIRE)– Newmont Corporation (NYSE: NEM, TSX: NGT, ASX: NEM, PNGX: NEM) maakte vandaag bekend dat het de overname van Newcrest Mining Limited heeft afgerond om ‘s werelds toonaangevende goudbedrijf met robuuste koperproductie tot stand te brengen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231106021482/nl/

“Vandaag markeert een historische mijlpaal in ons bedrijf en de sector, met de succesvolle voltooiing van deze transformerende overname van Newcrest door Newmont,” zegt Tom Palmer, voorzitter en CEO van Newmont. “Onze aandacht wordt nu gericht op het veilig, doeltreffend en verantwoord integreren van de activa en het personeel van Newcrest in het bewezen operationele model van Newmont, zodat we de levering van onze op waarde gerichte strategie voor al onze stakeholders kunnen versnellen.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact
Jennifer Pakradooni

+1.720.236.8170

jennifer.pakradooni@newmont.com

Investeerderscontact
Daniel Horton

+1.303.837.5468

daniel.horton@newmont.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr