16:40 uur 16-10-2023

Vraag naar IT- en business services in Europa gedaald in het derde kwartaal, aldus ISG Index™

Beheerde services gedaald met 2%, terwijl XaaS met 8% daalt ten opzichte van vorig jaar

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– De algehele vraag naar IT- en business services in Europa kenden een eencijferige daling in het derde kwartaal nadat het segment van beheerde services in het vorige kwartaal een nooit eerder gekend hoogtepunt bereikte, aldus het recente rapport van deze bedrijfstak van Information Services Group (ISG) (Nasdaq: III), een vooraanstaand internationaal bedrijf actief in technologisch onderzoek en advies.

De EMEA ISG Index™, die commerciële uitbestedingscontracten meet met een jaarlijkse contractwaarde (ACV = annual contract value) van US $5 miljoen en meer, geeft de ACV voor de gecombineerde markt weer – zowel beheerde services als op de cloud gebaseerde services (XaaS) – op US $6,9 miljard in het derde kwartaal, een daling met 5 procent ten opzichte van vorig jaar, en een daling met 10 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2023.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Will Thoretz, ISG

+1 203 517 3119

will.thoretz@isg-one.com

Kate Hartley, Carrot Communications voor ISG

+44 7714065233

kate.hartley@carrotcomms.co.uk

Check out our twitter: @NewsNovumpr