05:58 uur 08-09-2023

PCAST-werkgroep, mede geleid door PSMF-oprichter Joe Kiani, publiceert rapport over de transformatie van patiëntveiligheid

IRVINE, Calif.–(BUSINESS WIRE)– De President’s Council of Advisors on Science and Technology (PCAST) heeft zijn bevindingen en aanbevelingen over patiëntveiligheid gepubliceerd in een rapport aan de Amerikaanse president Joe Biden. Het rapport, getiteld “A Transformational Effort on Patient Safety”, schetst ook de vele manieren waarop “patiëntveiligheid een dringend nationaal probleem is voor de volksgezondheid.” De gerenommeerde PCAST-werkgroep voor patiëntveiligheid wordt mede geleid door de oprichter van de Patient Safety Movement Foundation, Joe Kiani, en Eric Horvitz, Chief Scientific Officer van Microsoft.

Het PCAST-rapport aan de regering Biden-Harris brengt ter sprake dat volgens recente gegevens “Medicare-patiënten bij één op de vier ziekenhuisopnames een ongewenst voorval krijgen en dat een derde van die ongewenste voorvallen ernstig zijn, inclusief met dodelijke gevolgen” en dat “ongewenste voorvallen een onevenredig groot effect hebben op mensen uit groepen die historisch gezien sociaal worden achtergesteld, waardoor de verschillen in gezondheidszorg groter worden.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Patient Safety Movement Foundation

Irene Mulonni, irene@mulonni.com | (858) 859-7001

Check out our twitter: @NewsNovumpr