01:21 uur 09-08-2023

Yamaha Motor: overzicht van geconsolideerde bedrijfsresultaten

– Eerste helft van boekjaar eindigend op 31 december 2023 –

IWATA, Japan–(BUSINESS WIRE)– Yamaha Motor Co., Ltd. (Tokyo:7272) kondigt zijn geconsolideerde bedrijfsresultaten voor de eerste helft van boekjaar 2023 aan.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230808640855/nl/

Yamaha Motor Headquarters, Iwata, Shizuoka, Japan (Photo: Business Wire)

Yamaha Motor Headquarters, Iwata, Shizuoka, Japan (Photo: Business Wire)

De netto-omzet voor de geconsolideerde boekhoudperiode van de eerste zes maanden van het boekjaar eindigend op 31 december 2023 bedroeg 1.226,4 miljard yen (een stijging van 157,5 miljard yen of 14,7% in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande boekjaar ) en het bedrijfsresultaat bedroeg 142,8 miljard yen (een stijging van 40,3 miljard yen of 39,4%). De gewone inkomsten waren 144,8 miljard yen (een stijging van 29,4 miljard yen of 25,4%) en de netto-inkomsten toerekenbaar aan de eigenaren van de moedermaatschappij waren 105,3 miljard yen (een stijging van 22,3 miljard yen of 26,9 %). Dit is ook de eerste keer dat de nettowinst in een tweede kwartaal de 100 miljard yen overschrijdt.

Voor de geconsolideerde boekhoudperiode van het eerste halfjaar werd de Amerikaanse dollar verhandeld tegen 135 yen (een waardevermindering van 12 yen ten opzichte van dezelfde periode van het vorige boekjaar) en de euro tegen 146 yen (een waardevermindering van 12 yen).

De marktomstandigheden in het tweede kwartaal werden beïnvloed door factoren als een afnemende vraag naar openluchtrecreatie en een langdurig economisch herstel in China, maar de vraag naar grote buitenboordmotoren en motorfietsen bleef sterk. Vergeleken met vorig jaar, toen het bedrijf te maken kreeg met verstoringen in de toeleveringsketen, zijn duidelijke verbeteringen aangebracht in de productaanvoervolumes en dit resulteerde in hogere verkopen. Voor het bedrijfsresultaat zorgden hogere verkopen per eenheid en sterkere effecten van het doorberekenen van kosten ter compensatie van stijgende grondstofprijzen voor hogere winsten. Samen met de positieve effecten van een zwakkere yen zorgde dit ervoor dat het bedrijf recordhoogtes boekte voor de netto-omzet en -inkomsten voor een geconsolideerde boekhoudperiode van het tweede kwartaal.

Prognose van de geconsolideerde bedrijfsresultaten (vergeleken met het vorige boekjaar)

Netto-omzet: 2.500 miljard yen

(een stijging van 251,5 miljard yen of 11,2%)

Bedrijfsinkomsten: 250,0 miljard yen

(een stijging van 25,1 miljard yen of 11,2%)

Gewone inkomsten: 250,0 miljard yen

(een stijging van 10,7 miljard yen of 4,5%)

Netto-inkomsten toe te rekenen aan de eigenaren van de moedermaatschappij: 180,0 miljard yen

(een stijging van 5,6 miljard yen of 3,2%)

*Handelskoers tijdens het boekjaar: de Amerikaanse dollar op 135 yen, de euro op 145 yen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ayuko Kobayashi

Corporate Communication Division

Global PR Team

Yamaha Motor Co., Ltd.

TEL.: +81(0)538-32-1145

ymc_pr@yamaha-motor.co.jp

Check out our twitter: @NewsNovumpr