12:30 uur 05-02-2019

De introductie van Yamaha’s fabriek en de ondersteunde teams en rijders voor 2019

IWATA, Japan–(BUSINESS WIRE)–Yamaha Motor Co., Ltd. (TOKYO: 7272) (ISIN: JP3942800008) is actief betrokken bij races over de hele wereld. Het heeft daarbij drie belangrijke principes: het verhogen van de waarde van het merk Yamaha, geavanceerde technologieën verwerven en de verspreiding van motorraces bevorderen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk de volledige release hier: https://www.businesswire.com/news/home/20190205005387/en/

De resultaten van Yamaha’s inzet in 2018 omvatten de derde plaats van Valentino Rossi in het MotoGP Wereldkampioenschap, teamgenoot Maverick Viñales werd vierde. Het team behaalde bovendien een ongehoorde vierde opeenvolgende overwinning bij de seizoensfinale het Endurance World Championship (EWC), de Suzuka 8 Hours. Ook werden er titeloverwinningen in de eerste klasse van het All Japan Road Race Championship, het Asia Road Racing Championship en het MotoAmerica AMA/FIM North America Championship geboekt. Naast deze prestaties brachten het bedrijf Kando* naar mensen over de hele wereld.

Introducing Yamaha’s Factory and Supported Teams and Riders for 2019

IWATA, Japan–(BUSINESS WIRE)– Yamaha Motor Co., Ltd. (TOKYO:7272) (ISIN:JP3942800008) is actively engaged in racing efforts all over the world under its three main principles of raising the value of the Yamaha brand, acquiring advanced technologies, and promoting the healthy spread of motorcycle racing.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20190205005387/en/

(Photo: Business Wire)

(Photo: Business Wire)

The results of those efforts in 2018 included Valentino Rossi placing 3rd overall in the MotoGP World Championship with teammate Maverick Viñales finishing 4th, an unprecedented fourth consecutive victory at the Suzuka 8 Hours season finale of the Endurance World Championship (EWC), and title wins in the respective premier classes of the All Japan Road Race Championship, the Asia Road Racing Championship, and the MotoAmerica AMA/FIM North America Championship. In addition to these achievements, we brought Kando* to people around the world.

Also, since 2015, Yamaha has been creating a tiered step-up structure to develop young riders from Southeast Asia and around the world. Our efforts in this area have shown steady progress and results as several riders have made the jump from Asia to Europe in pursuit of new challenges.

As Yamaha Motor began racing when it was founded in 1955, 2019 marks the beginning of our 65th year of racing. And once again, Yamaha will put its maximum effort forward in contesting the world’s principal racing series, contributing to nurturing the next generation of racers, promoting motorsports culture, and communicating our “Revs your Heart” brand slogan.

*Kando is a Japanese word for the simultaneous feelings of deep satisfaction and intense excitement that we experience when we encounter something of exceptional value.

Details on Yamaha’s main racing teams for 2019: https://global.yamaha-motor.com/race/team/
Related image gallery: https://www.image.net/yamaha_ms_media_conference_2019
2019 Yamaha Motorsports Media Conference: https://global.yamaha-motor.com/race/release/2019/003/

Contacts

Yasusuke Noto / Masahiko Arika
notoy@yamaha-motor.co.jp / arikama@yamaha-motor.co.jp
Administration and Planning Group
Motor Sports Strategy Division
Yamaha Motor Co., Ltd.
+81-538-37-4025

Check out our twitter: @NewsNovumpr