17:40 uur 05-08-2021

De inkomsten van Yamaha Motor blijven stijgen in het tweede kwartaal

— Sterke groei in netto-omzet van belangrijke productcategorieën —

IWATA, Japan–(BUSINESS WIRE)– Yamaha Motor Co., Ltd. (TOKYO:7272) maakt zijn geconsolideerde bedrijfsresultaten voor de eerste helft van het fiscale jaar 2021 bekend.

De netto-omzet voor de geconsolideerde boekhoudperiode voor de eerste zes maanden van het boekjaar eindigend op 31 december 2021 bedroeg 920,1 miljard yen (een stijging van 234,6 miljard yen of 34,2% vergeleken met dezelfde periode van het vorige fiscale jaar) en het bedrijfsresultaat was 109,2 miljard yen (een stijging van 90,1 miljard yen of 471,9%). De gewone inkomsten bedroegen 115,1 miljard yen (een stijging van 94,3 miljard yen of 454,8%) en de netto-inkomsten voor de periode dat toe te schrijven is aan de eigenaren van de moedermaatschappij was 93,1 miljard yen (vergeleken met een driemaandelijks nettoverlies van 2,8 miljard yen in dezelfde periode van het vorige fiscale jaar).

Wat de netto-omzet betreft, leidde de wereldwijde verspreiding van COVID-19-infecties sinds maart vorig jaar tot lagere verkoop- en productieaantallen, maar de gevolgen zijn in deze eerste helft van het fiscale jaar afgenomen en de vraag heeft zich in alle bedrijfssegmenten hersteld, wat resulteert in een hogere algehele verkoop.

Het bedrijfsresultaat steeg aanzienlijk, niet alleen door de stijging van de netto-omzet, maar ook door hogere aankoopprijzen, verlaging van de vaste kosten door gebruik te maken van digitale technologieën voor toegang op afstand en dergelijke, een afname van de voorziening voor dubieuze debiteuren en andere factoren die de effecten van stijgende logistiek en grondstofkosten absorberen.

Voor de geconsolideerde boekhoudperiode van het eerste halfjaar werd de Amerikaanse dollar verhandeld tegen 108 yen (ongewijzigd ten opzichte van dezelfde periode van het vorige fiscale jaar) en de euro tegen 130 yen (een waardevermindering van 11 yen).

https://global.yamaha-motor.com/news/2021/0805/corporate1.html

https://global.yamaha-motor.com/news/2021/0805/corporate2.html

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Naoto Horie

Global PR Group, divisie bedrijfscommunicatie

Yamaha Motor Co., Ltd.

E-mailadres: YMC_pr@yamaha-motor.co.jp

Check out our twitter: @NewsNovumpr