20:06 uur 17-05-2023

NTT: s Werelds eerste succesvolle 1,4-Tbit/s draadloze transmissie in de Sub-THz-band

—Bijdragen tot de creatie van nieuwe draadloze diensten die mogelijk worden gemaakt door IOWN en 6G—

TOKYO–(BUSINESS WIRE)– NTT Corporation (NTT), die draadloze transmissie van terabit-klasse wil implementeren om de draadloze vraag in de jaren 2030 te ondersteunen, heeft met succes ‘s werelds eerste “orbitale hoekmoment (OAM) multiplexing draadloze transmissie met hoge capaciteit – met 1,44 Tbit/s -” bereikt door gebruik te maken van een ultrabrede bandbreedte van 32 GHz. Als innovatieve draadloze communicatietechnologie, die van de subterahertz-band (sub-THz) gebruik maakt, zal deze prestatie draadloze toegang tot enorme hoeveelheden informatie met een gegevensoverdrachtssnelheid van meer dan 1 Tbit/s mogelijk maken. Deze prestatie werd gerealiseerd met gebruikmaking van de sub-THz-band in het bereik van 135 GHz tot 170 GHz, en is een innovatieve draadloze communicatietechnologie die draadloze toegang mogelijk maakt tot enorme hoeveelheden informatie met een gegevensoverdrachtssnelheid van meer dan 1 Tbit/s.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230420006087/nl/

Figure 1: Image of OAM-multiplexing transmission technology and trends in high-capacity wireless transmission (Graphic: Business Wire)

Figure 1: Image of OAM-multiplexing transmission technology and trends in high-capacity wireless transmission (Graphic: Business Wire)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

[Mediacontact]

NTT Corporation,

Science en Core Technology Laboratory Group,

nttrd-pr@ml.ntt.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr