10:00 uur 17-04-2023

Uit ISG Index™ blijkt dat Europese markt voor IT en zakelijke dienstverlening gemengde resultaten laat zien in eerste kwartaal

Managed services gestegen met 4% in sequentieel verband met recordhoeveelheid overeenkomsten, terwijl XaaS met 6% is gedaald ten opzichte van vorig jaar

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– De vraag naar IT en zakelijke diensten in Europa is in het eerste kwartaal met 5 procent gedaald ten opzichte van het record in het eerste kwartaal van vorig jaar. Hiermee werd een reeks van vier achtereenvolgende kwartalen van opeenvolgende dalingen voortgezet, volgens het laatste rapport over de stand van de industrie van Information Services Group (ISG) (Nasdaq: III), een toonaangevend wereldwijd technologisch onderzoeks- en adviesbureau.

De EMEA ISG Index™, die commerciële outsourcingcontracten meet met een jaarlijkse contractwaarde (ACV) van US $ 5 miljoen of meer, toont de ACV voor de gecombineerde markt (zowel managed services als cloudgebaseerde as-a-service) op US $ 7,4 miljard in het eerste kwartaal, een daling van 5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, maar in wezen gelijk met het vierde kwartaal.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Will Thoretz, ISG

+1 203 517 3119

will.thoretz@isg-one.com

Kate Hartley, Carrot Communications voor ISG

+44 7714065233

kate.hartley@carrotcomms.co.uk

Check out our twitter: @NewsNovumpr