17:08 uur 14-03-2023

University of Nebraska Medical Center en ANANDA Scientific delen inschrijving van eerste patiënt mee voor FDA-goedgekeurd klinisch onderzoek naar posttraumatische stressstoornis (PTSS)

OMAHA, Neb. & GREENWOOD VILLAGE, Colo.–(BUSINESS WIRE)– Het University of Nebraska Medical Center (UNMC) en ANANDA Scientific Inc. delen vandaag mee dat de eerste patiënt is ingeschreven in een door de FDA goedgekeurd klinisch onderzoek ter evaluatie van Nantheia™ ATL5, een experimenteel geneesmiddel met cannabidiol in ANANDA’s gepatenteerde Liquid Structure™-afgifte technologie, voor posttraumatische stressstoornis (PTSS). (Clinical Trials.gov Identifier NCT05269459)

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230314005185/nl/

Pictured above is principal investigator Matthew Rizzo, MD, FAAN, FANA, and Ananda Scientific CEO Sohail Zaidi. (Photo: Business Wire)

Pictured above is principal investigator Matthew Rizzo, MD, FAAN, FANA, and Ananda Scientific CEO Sohail Zaidi. (Photo: Business Wire)

De studie staat onder leiding van hoofdonderzoeker Matthew Rizzo, MD, FAAN, FANA, professor en voorzitter van de UNMC-afdeling neurowetenschappen, hoofdarts voor neurologische diensten bij Nebraska Medicine, en hoofdarts voor neurowetenschappelijke klinische programma’s bij Nebraska Medicine.

“We zijn zeer blij met dit belangrijke onderzoek,” zegt Dr. Rizzo. “Dankzij onze samenwerking met ANANDA Scientific kunnen wij op feiten gebaseerd onderzoek naar nieuwe therapeutica voor de grote PTSS-patiëntenpopulatie bevorderen”

Tot het onderzoeksteam van Dr. Rizzo behoren Jennifer Merickel, PhD, cognitief neurowetenschapper en assistent-professor bij de afdeling neurowetenschappen van het UNMC, en Brigette Soltis-Vaughan, gediplomeerd gevorderde praktijkverpleegkundige, arts en onderzoeker bij de afdeling psychiatrie van het UNMC en docent bij de afdeling neurowetenschappen van het UNMC.

“De inschrijving van de eerste patiënt in onze tweede klinische studie naar PTSS is een belangrijke mijlpaal voor het klinische ontwikkelingsprogramma van ANANDA,” zegt Sohail R. Zaidi, Chief Executive Officer van ANANDA. “We zijn bijzonder enthousiast over de samenwerking met het onderzoeksteam van het UNMC om ons veelbelovende geneesmiddel voor deze zeer slopende aandoening te evalueren.”

In deze fase II dubbelblinde, placebogecontroleerde, gerandomiseerde klinische studie zullen 180 deelnemers worden opgenomen voor een nauwgezette beoordeling van de werkzaamheid en veiligheid van Nantheia™ ATL5.

OVER NANTHEIA™ ATL5

Nantheia™ ATL5 is een onderzoeksgeneesmiddel dat cannabidiol gebruikt in ANANDA’s gepatenteerde Liquid Structure™-afgifte technologie. Preklinische en initiële klinische onderzoeken tonen aan dat ANANDA’s Liquid Structure-afgiftetechnologie (onder licentie van Lyotropic Delivery Systems (LDS) Ltd Jeruzalem, Israël), de effectiviteit en stabiliteit van cannabidiol verbetert. Nantheia™ ATL5 is een oraal product met 100 mg cannabidiol per softgel capsule.

OVER University of Nebraska Medical Center

Als enig openbaar gezondheidscentrum van Nebraska zet het UNMC zich in voor het opleiden van 21e-eeuwse gezondheidswerkers, met als doel verwoestende ziekten te genezen en te behandelen en de beste zorg te geven aan patiënten, en diensten te verlenen aan de overheid en haar gemeenschappen door middel van bekroonde dienstverlening. Het UNMC heeft zes faculteiten, twee instituten en een graduate studieprogramma, dat meer dan 4.400 studenten in ongeveer 90 programma’s opleidt. UNMC-Onderzoekers verrichten grensverleggend onderzoek in neurowetenschappen, oncologie, infectieziekten en andere belangrijke gebieden.

OVER ANANDA SCIENTIFIC

ANANDA is een toonaangevend, op onderzoek gericht biofarmaceutisch bedrijf dat baanbrekende klinische studies van hoog kaliber verricht ter evaluatie van therapeutische indicaties zoals PTSS, radiculopathische pijn, angst- en opioïdengebruiksstoornis (Mt. Sinai en UCLA). Het bedrijf maakt gebruik van gepatenteerde afgiftetechnologie om cannabinoïden en van planten afgeleide verbindingen biologisch beschikbaar, in water oplosbaar en houdbaar te maken en richt zich op de productie van effectieve farmaceutische producten van topkwaliteit. Het bedrijf breidt zijn onderzoeksbasis uit door middel van meerdere gesponsorde samenwerkingsverbanden met universiteiten om zijn klinische portefeuille te diversifiëren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

ANANDA Scientific Media Relations | Christopher Moore | 813 326 4265 | media@anandascientific.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr