20:45 uur 28-03-2023

ANANDA Scientific kondigt eerste patiënt aan ingeschreven in door FDA goedgekeurd klinisch onderzoek ter evaluatie van een mogelijke nieuwe behandeling voor sociale angststoornis (SAD)

NEW YORK & GREENWOOD VILLAGE, Colo.–(BUSINESS WIRE)– ANANDA Scientific Inc., een op onderzoek gericht biofarmaceutisch bedrijf, heeft vandaag aangekondigd dat de eerste proefpersoon is ingeschreven in de klinische studie met een door de FDA goedgekeurde IND die Nantheia™ A1002N5S evalueert, een onderzoeksgeneesmiddel dat cannabidiol (CBD) gebruikt in de eigen Liquid Structure™-toedieningstechnologie van ANANDA’s als een mogelijke behandeling voor sociale angststoornis (SAD). Het National Center for Complimentary and Integrative Health (NCCIH – een divisie van de NIH) financiert deze studie die wordt uitgevoerd aan de NYU Grossman School of Medicine. (identificatie op Clinical Trials.gov: NCT05571592)

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230328005227/nl/

Pictured above are Principal Investigators Naomi Simon MD, MSc, Esther Blessing MD, PhD, and Ananda Scientific CEO Sohail Zaidi. (Photo: Business Wire)

Pictured above are Principal Investigators Naomi Simon MD, MSc, Esther Blessing MD, PhD, and Ananda Scientific CEO Sohail Zaidi. (Photo: Business Wire)

De studie wordt geleid door hoofdonderzoekers Naomi Simon, MD, MSc, hoogleraar Psychiatrie en directeur Anxiety, Stress and Prolonged Grief Program aan de NYU Grossman School of Medicine en Esther Blessing, MD, PhD, assistent-hoogleraar Psychiatrie aan de NYU Grossman School of Medicine. Deze dubbelblinde, placebogecontroleerde studie bestudeert NantheiaTM A1002N5S versus placebo gedurende een behandelingsperiode van 21 dagen, met als primaire uitkomstmaatstaven de verandering in Trier Social Stress Test (TSST)-geïnduceerde angst en impact op een neuroimaging biomarker.

“We zijn erg verheugd dat deze belangrijke studie aan de gang is,” aldus Dr. Simon. “Onze samenwerking met ANANDA helpt ons bij het voltooien van ons door de NIH gefinancierde onderzoek naar CBD, dat gericht is op het ontwikkelen van wetenschappelijk bewijs over het mechanisme en de klinische effecten ter ondersteuning van de potentiële ontwikkeling van CBD als een nieuwe, op bewijs gebaseerde behandeling voor sociale angststoornis, een schrijnende en onderbelichte aandoening.”

Dr. Blessing merkte op: “Preklinische resultaten voor CBD als behandeling voor angststoornissen laten veelbelovende resultaten zien en we kijken ernaar uit om voort te bouwen op deze preklinische resultaten in deze studie.”

“Het inschrijven van de eerste proefpersoon in deze belangrijke studie is opnieuw een belangrijke mijlpaal voor ANANDA’s klinische ontwikkelingsprogramma,” stelde Sohail R. Zaidi, CEO van ANANDA. “Het doet ons veel genoegen om samen te werken met het NYU-onderzoeksteam bij het evalueren van ons onderzoeksgeneesmiddel Nantheia A1002N5S in een indicatie met een significante onvervulde medische behoefte.”

OVER NANTHEIA™ A1002N5S

Nantheia™ A1002N5S is een onderzoeksgeneesmiddel dat cannabidiol gebruikt in ANANDA’s eigen Liquid Structure-toedieningstechnologie. Uit preklinische en initiële klinische onderzoeken blijkt dat ANANDA’s Liquid Structure™-toedieningstechnologie (onder licentie van Lyotropic Delivery Systems (LDS) Ltd in Jeruzalem, Israël) de effectiviteit en stabiliteit van cannabidiol verbetert. Nantheia™ A1002N5S is een oraal product met 50 mg cannabidiol per softgelcapsule.

OVER ANANDA SCIENTIFIC

ANANDA is een toonaangevend, op onderzoek gericht biofarmaceutisch bedrijf dat baanbrekende klinische studies van hoog kaliber verricht ter evaluatie van therapeutische indicaties zoals PTSS, radiculopathische pijn, angst en opioïdengebruiksstoornis (Mt. Sinai en UCLA). Het bedrijf maakt gebruik van gepatenteerde toedieningstechnologie (onder licentie van Lyotropic Delivery Systems (LDS) Ltd, in Jeruzalem, Israël) om cannabinoïden en van planten afgeleide verbindingen biologisch beschikbaar, in water oplosbaar en houdbaar te maken en richt zich op het produceren van effectieve farmaceutische producten van topkwaliteit. Het bedrijf breidt zijn onderzoeksbasis uit via meerdere gesponsorde onderzoeksovereenkomsten met universiteiten om zijn klinische portfolio te diversifiëren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediarelaties ANANDA Scientific | Christopher Moore | 813 326 4265 | media@anandascientific.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr