13:04 uur 04-01-2022

ANANDA Scientific kondigt de goedkeuring door de FDA aan van de IND voor de klinische proef voor de behandeling van een opioïdengebruiksstoornis (OUD)

GREENWOOD VILLAGE, Colorado EN LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– ANANDA Scientific Inc, (een biotech farmaceutisch bedrijf) kondigde vandaag goedkeuring door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) aan van de Investigational New Drug (IND) aanvraag voor de klinische studie die Nantheia™ ATL5 evalueert, een onderzoek geneesmiddel dat cannabidoil (CBD) gebruikt in ANANDA’s eigen toedieningstechnologie als een aanvullende behandeling voor Opioid Use Disorder. De studie zal worden verricht aan het Jane and Terry Semel Institute for Neuroscience and Human Behavior van de UCLA.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220104005107/nl/

(Photo: Business Wire)

(Photo: Business Wire)

“Dit is de vierde IND goedkeuring voor onze onderzoek geneesmiddelNantheia™productlijn, en het versterkt nog eens onze visie om CBD als therapeutisch middel voor een aantal belangrijke indicaties te ontwikkelen. Deze klinische studie in de UCLA is een belangrijk onderdeel van onze klinische inspanningen op het gebied van ontwikkeling die gericht zijn op opioïdenverslaving, waar een niet-verslavende therapie een belangrijke onvervulde behoefte is,” zei Sohail R. Zaidi, ANANDA’s Chief Executive Officer. “Wij zijn verheugd om met het UCLA-team samen te werken en zien uit naar de vorderingen van dit onderzoek.”

Dit onderzoek wordt geleid door hoofdonderzoekers Edythe London, Ph.D., Distinguished Professor of Psychiatry and Biobehavioral Sciences evenals Molecular and Medicinal Pharmacology aan het Jane and Terry Semel Institute van de David Geffen School of Medicine UCLA, en Richard De La Garza II, Ph.D., Professor of Psychiatry and Biobehavioral Sciences aan het Jane and Terry Semel Institute van de David Geffen School of Medicine UCLA. De financiering voor dit onderzoek is afkomstig van het National Institute on Drug Abuse (NIDA). (Clinical Trials.gov Identifier: NCT03787628)

“De goedkeuring van de IND voor deze belangrijke klinische proef is een belangrijke mijlpaal voor ons lopende onderzoek naar therapeutische alternatieven voor de opioïdengebruiksstoornis en de omkering van de gevolgen van de opioïdenepidemie,” zei Dr. London.

“Nu de IND goedgekeurd is, gaan wij snel aan de slag met het onderzoek,” zei Dr. De La Garza.

OVER ANANDA SCIENTIFIC

ANANDA is een toonaangevend, op onderzoek gericht biotechbedrijf dat baanbrekend werk verricht met klinische studies van hoog kaliber waarin therapeutische indicaties zoals PTSS, Radiculopathische Pijn, Angst en Opioïdengebruiksstoornis geëvalueerd worden. Het bedrijf gebruikt gepatenteerde toedieningstechnologie (in licentie van Lyotropic Delivery Systems (LDS) Ltd. Jeruzalem, Israël) om cannabinoïden en andere plantaardige verbindingen biologisch beschikbaar, wateroplosbaar en houdbaar te maken, en richt zich op de productie van effectieve farmaceutische producten van topkwaliteit. In overeenstemming met haar sterke op onderzoek gebaseerde gegevens, heeft het bedrijf ook een groeiende pijplijn van nutraceutische receptvrije producten. Het bedrijf heeft deze producten met succes gelanceerd in de VS, Australië en het VK, met uitbreiding naar bijkomende markten zoals de EU, China, Afrika, en andere landen in Azië. Het bedrijf breidt zijn onderzoeksbasis uit door middel van meerdere gesponsorde samenwerkingsverbanden met universiteiten om zijn portefeuille van technologieën te diversifiëren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

ANANDA Scientific Media Relations | Christopher Moore | 813 326 4265 | media@anandascientific.com

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr