10:00 uur 17-01-2023

Europese markt voor informatietechnologie en bedrijfsdiensten vertraagt in vierde kwartaal, volgens ISG Index™

Gecombineerde ACV voor het vierde kwartaal neemt af met 1%, waarbij Managed Services daalt met 3% en XaaS stijgt met 0,5%.

Regio levert recordprestatie voor het hele jaar

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– De Europese markt voor informatietechnologie en bedrijfsdiensten is in het vierde kwartaal licht gedaald, de eerste keer in de afgelopen 13 kwartalen dat de regio geen jaar-op-jaar groei liet zien. Dit blijkt uit het laatste rapport van Information Services Group (ISG) (Nasdaq: III), een toonaangevend wereldwijd onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van technologie.

De EMEA ISG Index™, die commerciële uitbestedingscontracten met een jaarlijkse contractwaarde (ACV) van 5 miljoen dollar of meer meet, toont een ACV voor de gecombineerde markt (zowel managed services als cloud-as-a-service) van 7,2 miljard dollar in het vierde kwartaal, 1% lager dan het vorig jaar.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Will Thoretz, ISG

+1 203 517 3119

will.thoretz@isg-one.com

Kate Hartley, Carrot Communications for ISG

+44 7714065233

kate.hartley@carrotcomms.co.uk

Check out our twitter: @NewsNovumpr