18:58 uur 16-01-2023

Barcelona gekroond tot kampioen van Spaanse Supercup in Riyad

RIYAD, Saoedi-Arabië–(BUSINESS WIRE)– Barcelona heeft zondag de Spaanse Supercup gewonnen in een historische wedstrijd in Riyad. De Catalaanse club versloeg titelverdediger Real Madrid met 3-1 in het King Fahd International Stadium in Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230116005223/nl/

Barcelona crowned Spanish Super Cup champions in Riyadh (Photo: AETOSWire)

Barcelona crowned Spanish Super Cup champions in Riyadh (Photo: AETOSWire)

Barcelona opende de score via Gavi in de 33e minuut, waarna Lewandowski vlak voor rust de voorsprong van Barca verdubbelde. Pedri eindigde de strijd met de derde van zijn team in de 69e minuut. Benzema scoorde een late troost voor Real Madrid in de 93e minuut, maar het was veel te laat om de uitkomst te veranderen.

Saoedi-Arabië slaagde erin de Spaanse Super Cup te organiseren, wat deel uitmaakt van de missie van het Koninkrijk om internationale sporttoernooien en -evenementen naar het land te brengen. Hiermee worden de hoge capaciteiten van het Koninkrijk bevestigd in het organiseren van de meest prominente en belangrijke evenementen en het zijn van de hub voor wereldwijde sportevenementen.

Het Koninkrijk organiseert dit grote evenement als onderdeel van internationale sporttoernooien en -evenementen die plaatsvinden in het Diriyah-seizoen van 2022. Deze worden opgezet door het Ministerie van Sport, met als streven de doelen van de Visie 2030 van het Koninkrijk te bereiken, en als een van de ‘Quality of Life’-programma’s, door het organiseren van de meest spectaculaire en grootste internationale sportevenementen, om een geweldige ervaring voor de bezoekers van het Diriyah-seizoen te garanderen door middel van prachtige activiteiten.

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Dany Abadie – Managing Director

dany.abadie@squidnomad.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr