00:18 uur 11-01-2023

Spaanse Super Cup gaat morgen van start in Riyad

RIYAD, Saoedi-Arabië–(BUSINESS WIRE)– In Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië, wordt morgen voor de derde keer de Spaanse Super Cup 2023 georganiseerd. De vier teams (Real Madrid, Barcelona, Valencia en Real Betis) zullen deelnemen aan het toernooi, dat van 11 t/m 15 januari 2023 zal plaatsvinden in het King Fahd-stadion in Riyad, opgezet door het Ministerie van Sport als onderdeel van de sportevenementen in het 2e Diriyah-seizoen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230110005865/nl/

Spanish Super Cup to kick-off tomorrow in Riyadh (Photo: AETOSWire)

Spanish Super Cup to kick-off tomorrow in Riyadh (Photo: AETOSWire)

De Spaanse kampioen Real Madrid speelt morgen, 11 januari, tegen Valencia, terwijl de Spaanse bekerkampioen Real Betis het op donderdag 12 januari opneemt tegen rivaal Barcelona. Daarna strijden de winnaars van elke wedstrijd om de Spaanse Super Cup op zondag 15 januari . Alle drie de wedstrijden worden om 22:00 uur Riyad-tijd gespeeld.

De drie teams, Real Madrid, Valencia en Real Betis, zijn gisteren aangekomen op King Khalid International Airport in Riyad, terwijl het vierde team, Barcelona, vanavond aankomt.

Het Spaanse Super Cup-toernooi werd in 2020 voor het eerst georganiseerd door Saoedi-Arabië in Jeddah, waar Real Madrid in de finale Atletico Madrid versloeg. Het tweede toernooi vond begin 2022 plaats in Riyad, waarbij Real Madrid opnieuw de trofee in de wacht sleepte na Athletic Bilbao verslagen te hebben.

Het Koninkrijk organiseert dit grote evenement als onderdeel van internationale sporttoernooien en -evenementen die plaatsvinden in het Diriyah-seizoen van 2022. Deze worden opgezet door het Ministerie van Sport, met als streven de doelen van de Visie 2030 van het Koninkrijk te bereiken, en als een van de ‘Quality of Life’-programma’s, door het organiseren van de meest spectaculaire en grootste internationale sportevenementen, om een geweldige ervaring voor de bezoekers van het Diriyah-seizoen te garanderen door middel van prachtige activiteiten.

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sara Alghamdi – managing director

sara.alghamdi@squidnomad.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr