20:03 uur 21-12-2022

AGCO uitgeroepen tot een van Amerika’s meest verantwoordelijke bedrijven in 2023

Gerangschikt 71 in het eerste jaar op de lijst; hoogste van vergelijkbare bedrijven

DULUTH, Ga.–(BUSINESS WIRE)– AGCO (NYSE: AGCO), een wereldleider in het ontwerp, de fabricage en distributie van landbouwmachines en -oplossingen, werd door Newsweek en Statista uitgeroepen tot een van Amerika’s meest verantwoordelijke bedrijven voor 2023.

Deze rangschikking is gebaseerd op tientallen factoren op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG). De gegevens werden openbaar gemaakt in financiële en MVO-verslagen en verkregen in enquêtes van de bedrijven en het publiek.

“AGCO heeft ijverig gewerkt aan onze duurzaamheidsinspanningen om een solide basis van ESG-openbaarmakingen te bouwen, en onze rangschikking op 71 van de 500 bedrijven toont de resultaten”, aldus Roger Batkin, SVP, General Counsel, Chief ESG Officer & Corporate Secretary.

AGCO Named One of America’s Most Responsible Companies 2023

Ranked 71 in first year on the list; highest of peer companies

DULUTH, Ga.–(BUSINESS WIRE)– AGCO (NYSE: AGCO), a global leader in the design, manufacture and distribution of agricultural machinery and solutions, was named one of America’s Most Responsible Companies for 2023 by Newsweek and Statista.

This ranking is based on dozens of environmental, social and governance (ESG) factors. The data was publicly disclosed in financial and CSR reports and obtained in surveys from the companies and the public.

“AGCO has worked diligently through our sustainability efforts to build a solid foundation of ESG disclosures, and our ranking at 71 out of 500 companies shows the results,” said Roger Batkin, SVP, General Counsel, Chief ESG Officer & Corporate Secretary.

“Our purpose is to deliver farmer-focused solutions to sustainably feed our world, and we’re excited that our stakeholders recognize the important work we’re doing to support farmers, our employees and our communities,” said Eric Hansotia, Chairman, President & CEO.

About AGCO

AGCO (NYSE:AGCO) is a global leader in the design, manufacture and distribution of agricultural machinery and precision ag technology. AGCO delivers customer value through its differentiated brand portfolio including core brands like Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson®, Precision Planting® and Valtra®. Powered by Fuse® smart farming solutions, AGCO’s full line of equipment and services help farmers sustainably feed our world. Founded in 1990 and headquartered in Duluth, Georgia, USA, AGCO had net sales of approximately $11.1 billion in 2021. For more information, visit www.AGCOcorp.com . For company news, information and events, please follow us on Twitter: @AGCOCorp. For financial news on Twitter, please follow the hashtag #AGCOIR.

Contacts

Aryn Drawdy

Corporate Communications Director

Aryn.Drawdy@AGCOCorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr