01:45 uur 16-12-2022

Op volle ‘STEAM’ vooruit: Mary Kay kent zes beurzen toe aan wereldwijde jonge vrouwelijke pioniers op STEAM-gebied

Wereldwijd beurzenprogramma en sociale campagne brengen jonge vrouwen voor het voetlicht die de wereld veranderen door wetenschap, innovatie en uitdagende gendernormen

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– Als wereldleider op het gebied van vrouwenemancipatie en innovatieve wetenschap kondigt Mary Kay Inc. zes ontvangers van het Young Women in STEAM-beurzenprogramma van 2022 aan voor hun geweldige bijdragen aan STEAM-gebieden over de hele wereld: wetenschap, technologie, engineering, kunst en wiskunde.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221215005715/nl/

Mary Kay Inc. provides grants to young women making great strides in STEAM-related fields around the world. (Graphic: Mary Kay Inc.)

Mary Kay Inc. provides grants to young women making great strides in STEAM-related fields around the world. (Graphic: Mary Kay Inc.)

In 2020 lanceerde Mary Kay het Young Women in STEAM-beurzenprogramma en de bijbehorende sociale campagne om de perceptie van ‘het gezicht van de wetenschap’ te helpen veranderen en jonge vrouwen aan te moedigen een STEAM-traject te volgen. Volgens UNESCO, de organisatie van de Verenigde Naties voor onderwijs, wetenschap en cultuur, blijven vrouwen een aanzienlijke minderheid op wetenschappelijk gebied en zijn ze nog steeds ondervertegenwoordigd op gebieden als informatica, digitale informatietechnologie, engineering, wiskunde en natuurkunde

“Bij Mary Kay vieren we jonge vrouwen die hoger onderwijs en een loopbaan op STEAM-gebied omarmen, terwijl we doorgaan met het verkleinen van de genderkloof en -vooroordelen op wetenschappelijke en aanverwante gebieden,” aldus Dr. Lucy Gildea, Chief Innovation Officer, Product and Science bij Mary Kay Inc. “Het is geen geheim dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in STEAM-industrieën, en we willen helpen dat te veranderen door impactvolle beurzen te verstrekken om jonge vrouwen aan te moedigen door te gaan met hun streven op gebieden die gerelateerd zijn aan STEAM. Onze ontvangers van een Young Women in STEAM-beurs voor 2022 slaan nieuwe wegen in verspreid over de hele wereld en dragen bij aan de oplossing van een aantal van de meest complexe problemen van de mensheid door middel van wetenschap en innovatie. We zijn er trots op hun bijdragen te erkennen, en door deze opmerkelijke jonge vrouwen te steunen, zetten we de standvastige missie van Mary Kay voort om het leven van vrouwen wereldwijd te verrijken.”

De ontvangers van het Young Women in STEAM-beurzenprogramma 2022 van Mary Kay worden voor het voetlicht gebracht op de wereldwijde socialemediakanalen van het bedrijf en ontvangen beurzen van $ 2.500 USD om te helpen bij hun huidige of toekomstige STEAM-inspanningen.

De ontvangers van de Young Women in STEAM-beurs voor 2022:

  • Angela Busheska, 20 (Macedonië) – De sociale ondernemer en onderzoeksinnovator werd geïnspireerd om STEAM na te streven nadat ze bij haar Olympiadeteam voor wiskunde van de 7e klas kwam, waar ze gek werd op het oplossen van problemen. Als ontwikkelaar van de EnRoute-app helpt Busheska gebruikers een duurzamere levensstijl te leiden door algoritmen voor machine learning te gebruiken om gebruikers te helpen af te stappen van fast fashion. Ze moedigt andere jonge vrouwen aan om STEAM-gebieden te omarmen en kijkt ernaar uit om te zien hoe de mensheid STEAM-technologieën gebruikt voor een groter maatschappelijk welzijn.
  • Fengyun Chen, 17 (China) – Haar projecten omvatten natuurkunde en de rol van schone energie in ecologische duurzaamheid. In 2017 richtte Chen Yun Energy op, een alliantie van wetenschappelijke en technologische innovatie die 20.000 mensen per jaar bedient door middel van cursussen in wetenschappelijke verlichting en natuurkunde. Ze voerde een 30 dagen durend onderzoek uit met haar vader dat ook leidde tot de uitvinding van het Water Distribution Device of Power Generated by Geothermal Energy and Air 3.0. Ze gelooft dat STEAM-onderwijs studenten in staat stelt praktische ideeën te verkennen door praktijkexperimenten die de creativiteit en verbeeldingskracht stimuleren.
  • Farzana Alam Eshita, 23 (Australië) – Als bouwkundig ingenieur en honoursstudent aan de Monash University in Australië richt Eshita’s laatstejaarsproject zich op het onderzoeken van de ontwikkeling van scheerbanden in triaxiaal geladen zandbanken met behulp van röntgencomputertomografie. Haar huidige projecten omvatten ook de engineering van grote wegenprojecten in overeenstemming met Australische normen en de ontwikkeling van een kenmerkende sportcomplexstructuur die uitmuntendheid in architectonisch en stedenbouwkundig ontwerp benadrukt. Eshita gelooft dat vrouw zijn op STEAM-gebied verschillende voordelen biedt, waaronder de mogelijkheid om zelfvertrouwen te krijgen, het probleemoplossend vermogen te verbeteren en nieuwe onderwijs- en werkvooruitzichten te ontwikkelen.
  • Aruna Sherma, 20 (Duitsland) – Haar project is gericht op de ontwikkeling van een alternatief contrastmiddel voor MRI-scans dat het conventionele middel, gadolinium, vervangt. Als natuurkundestudent heeft Sherma in vier verschillende laboratoria gewerkt aan de ontwikkeling van het contrastmiddel, en een reeks tests aan de Universiteit van Hamburg heeft aangetoond dat het biocompatibel is met een sterker effect in MRI-scans bij een lagere dosering dan conventioneel contrastmiddel. Hoewel STEAM-onderwerpen voor velen intimiderend kunnen zijn, gelooft ze dat diversiteit op alle gebieden belangrijk is en vindt ze dat vrouwen net zo goed in staat zijn als mannen om de toekomst in technologie en onderzoek vorm te geven.
  • Jingyuan Xu, 31 (Duitsland) – De energieconversietechnoloog en voorstander van duurzame energie is een research fellow aan het Karlsruhe Instituut voor Technologie in Duitsland. Xu’s onderzoek richt zich op duurzame energietechnologieën om economische oplossingen te bieden op het gebied van koeling, verwarming en stroom. Ze is gepassioneerd over het toepassen van haar kennis en expertise om het wereldwijde primaire energieverbruik te minimaliseren en de CO2-uitstoot te verminderen. Volgens haar versterken vrouwen in STEAM de teamgeest en levert de diversiteit die gepaard gaat met inclusiviteit betere wetenschap op. Ze moedigt jonge meisjes aan om met enthousiasme STEAM-gebieden na te streven en hun hart te volgen om de wereld te helpen met baanbrekende wetenschap.
  • Eizelle Yee, 30 (Filippijnen) – Yee, een milieuactiviste, architect en ondernemer, is een van de oprichters van Pocket Garden, een ontwerpcollectief voor de openbare ruimte dat is opgericht door een groep vrijwilligers die deelbare groene ruimten co-creëren en ontwerpen in de Filippijnen. Ze is van mening dat vrouwen een scherp oog voor detail hebben, waardoor kunst en wetenschap op georganiseerde manier kunnen worden gecombineerd. Als het gaat om STEAM-initiatieven, kunnen samenwerkingen tussen verschillende culturen en tradities volgens haar zorgen voor inclusieve en herkenbare creaties op het gebied van wetenschap, technologie, engineering, kunst en wiskunde.

Ga voor meer informatie over het Young Women in STEAM-beurzenprogramma naar https://newsroom.marykay.com/.

Over Mary Kay

Mary Kay Ash, een van de oorspronkelijke glazen plafondbrekers, richtte in 1963 haar droomschoonheidsbedrijf op met één doel: het leven van vrouwen verrijken. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkopers in bijna 40 landen. Als bedrijf voor de ontwikkeling van ondernemerschap zet Mary Kay zich in om vrouwen op hun traject te ondersteunen door middel van onderwijs, mentorschap, belangenbehartiging, netwerken en innovatie. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het vervaardigen van geavanceerde huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en geuren. Mary Kay gelooft in het verrijken van levens vandaag voor een duurzame toekomst, door samen te werken met organisaties van over de hele wereld die zich richten op het bevorderen van zakelijke uitmuntendheid, het ondersteunen van kankeronderzoek, het stimuleren van gendergelijkheid, het beschermen van overlevenden tegen huiselijk geweld, het verfraaien van onze gemeenschappen en het aanmoedigen van kinderen om hun dromen te volgen. Kijk voor meer informatie op marykayglobal.com, vind ons op Facebook, Instagram en LinkedIn, of volg ons op Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr