19:53 uur 01-06-2021

Mary Kay Inc. sluit zich aan bij Ellen MacArthur Foundation en zet zich in voor een circulaire economie

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– Mary Kay Inc., een wereldwijde belangenbehartiger voor milieubewustzijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen, heeft zich aangesloten bij de Ellen MacArthur Foundation als lid van haar netwerk, als onderdeel van haar streven om een duurzamer, circulair bedrijf te worden. Mary Kay werd ingewijd bij andere invloedrijke organisaties, waaronder The Ford Motor Company, International Paper, Mattel en The Fashion Institute of Technology.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210601005927/nl/

Mary Kay is committed to reducing its environmental footprint and is taking steps to improve efficiency in its operations, thinking long term to incorporate responsible business practices. (Graphic: Mary Kay Inc.)

Mary Kay is committed to reducing its environmental footprint and is taking steps to improve efficiency in its operations, thinking long term to incorporate responsible business practices. (Graphic: Mary Kay Inc.)

De Ellen MacArthur Foundation is een in het VK gevestigde liefdadigheidsinstelling die het idee van een circulaire economie ontwikkelt en promoot, gebaseerd op de principes van het elimineren van afval en vervuiling, het in gebruik houden van producten en materialen en het regenereren van natuurlijke systemen. De Ellen MacArthur Foundation werkt samen met, en inspireert, het bedrijfsleven, de academische wereld, beleidsmakers en instellingen om wereldwijd op grote schaal systeemoplossingen te mobiliseren.

“Al bijna 60 jaar streeft Mary Kay ernaar om het leven van vrouwen te verrijken, het gebied van huidgezondheid vooruit te helpen en een positieve impact op de gemeenschap te creëren over de hele wereld”, zei Deborah Gibbins, Chief Operations Officer bij Mary Kay Inc. De zorgsector bevindt zich in een transitie naarmate bedrijven evolueren om te voldoen aan de groeiende vraag naar milieubewuste, transparante bedrijfsvoering en schonere, ethisch verantwoorde producten. We zijn er voor.”

Mary Kay, die later dit jaar haar duurzaamheidsstrategie zal aankondigen, hoopt samen te werken met de Ellen MacArthur Foundation en andere netwerkorganisaties om economische praktijken verder te implementeren, met een focus op de inkoop van materialen. Het bedrijf zet zich in om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en onderneemt stappen om de efficiëntie van zijn activiteiten te verbeteren, waarbij het op lange termijn denkt aan verantwoorde bedrijfspraktijken.

De wereldwijde productiefaciliteiten van Mary Kay in China bereikten in 2014 de status geen afval naar de stortplaats. Het wereldwijde productiecentrum in Texas, VS, behaalde deze status in 2011.

“Mary Kay en de andere nieuwe leden van het Ellen MacArthur Foundation Network delen de ambitie om de manier waarop ze zakendoen te veranderen”, zei Joe Murphy, leider van de Ellen MacArthur Foundation Network. “We kijken ernaar uit om hen te ondersteunen en samenwerkingsmogelijkheden met andere netwerkorganisaties te faciliteren, terwijl ze ernaar streven meer circulair te worden.”

“Hoewel er zinvolle initiatieven zijn geïmplementeerd in de schoonheidsindustrie, en binnen Mary Kay zelf, is er nog steeds veel werk aan de winkel om langetermijnoplossingen te vinden voor de milieu- en sociaaleconomische uitdagingen die voor ons liggen”, voegde Gibbins eraan toe. “Daarom zijn we zo enthousiast om deel uit te maken van de Ellen MacArthur Foundation om ons aan te sluiten bij gelijkgestemde organisaties in onze inspanningen om duurzame groei voor toekomstige generaties te garanderen.”

Over Mary Kay

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 57 jaar geleden met drie doelen opgericht: veelbelovende kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay zet zich ervoor in om door samenwerking met organisaties vrouwen en hun naasten wereldwijd meer mogelijkheden te bieden en richt zich daarbij op ondersteunen van kankeronderzoek, beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, verfraaien van onze gemeenschappen en stimuleren van kinderen om hun dromen waar te maken. De oorspronkelijke visie van Mary Kay Ash straalt nog steeds – met iedere lipstick weer.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
Marykay.com/newsroom
(+1) 972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr