17:33 uur 21-11-2022

Bentley Systems lanceert iTwin Experience, iTwin Capture en iTwin IoT om iTwin-platform uit te breiden

iTwin ter aanvulling op Bentley Infrastructure Cloud en om de technische toepassingen van Bentley te bevorderen

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Tijdens de Year in Infrastructure conferentie 2022 kondigde Bentley Systems, Incorporated (Nasdaq: BSY), het softwarebedrijf voor infrastructuurengineering, nieuwe mogelijkheden van haar iTwin-platform aan. Dit betekent een aanzienlijke uitbreiding van de reikwijdte en interoperabiliteit van infrastructuurgegevens die ingenieursbureaus en eigenaar-gebruikers kunnen gebruiken om Digital Twins te creëren en te gebruiken in ontwerp-, bouw- en operationele workflows.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221115005148/nl/

iTwin Experience. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

iTwin Experience. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

De nieuwe mogelijkheden van het iTwin-platform vormen de basis van de Bentley Infrastructure Cloud, een set van oplossingen die de gehele levenscyclus en waardeketen van infrastructuur dekken, waaronder ProjectWise, SYNCHRO en AssetWise, geïntegreerd en interoperabel gemaakt door de infrastructuurschema’s van Bentley.

iTwin Experience is een nieuw cloudproduct om het inzicht van eigenaar-gebruikers en hun klanten in cruciale infrastructuur te vergroten door Digital Twins te visualiseren en erdoor te navigeren. iTwin Experience versnelt de initiatieven van ingenieursbureaus op het gebied van ‘digitale integrators’ voor het creëren en samenstellen van activaspecifieke Digital Twins, met hun eigen algoritmen voor machine learning, analyses en activaprestaties. iTwin Experience fungeert als een ‘enkel venster’ waarmee engineeringtechnologie (ET), operationele technologie (OT) en informatietechnologie (IT) elkaar overlappen om gebruikers in staat te stellen Digital Twins van de infrastructuur en de volledige context te visualiseren, te doorzoeken en te analyseren op elk detailniveau en op elke schaal, allemaal geografisch gecoördineerd en volledig doorzoekbaar.

Andere iTwin-producten zijn:

iTwin Capture, voor het vastleggen, analyseren en delen van realistische gegevens. Hiermee kunnen gebruikers makkelijk volledige technische 3D-modellen van infrastructuuractiva met hoge resolutie creëren met behulp van dronevideo en landmeetbeelden van elke digitale camera, scanner of mobiel karteringsapparaat. Digital Twins van bestaande infrastructuur kunnen dus beginnen met realistische modellen, in plaats van met een BIM-model. iTwin Capture biedt de meest waarheidsgetrouwe en veelzijdige manier om de werkelijkheid vast te leggen als digitale context voor landmeet-, ontwerp-, monitor- en inspectieprocessen.

iTwin IoT, voor het verwerven en analyseren van sensorgegevens. Hiermee kunnen gebruikers naadloos Internet of Things-gegevens (IoT) integreren die zijn gegenereerd door sensors en statusbewakingsapparaten. Infrastructure IoT kan effectief worden gebruikt voor veiligheids- en risicomonitoring in real-time bij exploitatie en bouwactiviteiten, met inbegrip van het meten en visualiseren van milieuveranderingen, structurele bewegingen of beoordeling van verslechterende status, onderhoudsplanning en om voorzorgsmaatregelen te stimuleren. Door realtime gegevens van honderden sensortypen veilig en op grote schaal te integreren, verhoogt iTwin IoT de waarde van technische en geotechnische gegevens.

Bentley’s technische toepassingen, aangedreven door iTwin

In de Going Digital Awards 2022 bereikte het aandeel van de finalisten dat iTwin prees 42%. De verfijning en volwassenheid van de digitale aanpak werden geroemd, zoals blijkt uit de projecten van de finalisten van 2022. Hierop presenteerde Bentley een verbreding van haar strategische prioriteiten voor iTwin, waaronder het toevoegen van ‘Digital Twin-native’ voordelen aan haar technische infrastructuurtoepassingen.

In de keynote beschreef oprichter en CTO Keith Bentley de ontwikkeling van iTwin vanuit een set opensource-programmeerbibliotheken tot een platform-as-a-service dat door Bentley en partners wordt gebruikt om toepassingen op basis van Digital Twin-workflows te ontwikkelen, uit te voeren en uit te breiden. De technische toepassingen van Bentley zullen als volgende profiteren van iTwin-mogelijkheden voor desktop. Gebruikers kunnen met deze toepassingen blijven werken zoals zij gewend zijn, maar naast het gebruikelijke .dgn- bestand wordt er in de technische toepassingen ook een iModel gecreëerd en gesynchroniseerd, de gespecialiseerde container van Bentley voor het semantisch afstemmen en samenvoegen van technische infrastructuurgegevens binnen Digital Twins. Met iModel en iTwin kunnen gebruikers deelnemen aan datacentrische workflows, onder meer voor integratie, validatie van ontwerpintentie, regelcontrole, clashdetectie, vraag naar en hergebruik van componenten, kwaliteitsborging en het maken van Digital Twin-deliverables.

Keith Bentley: “Het is mij duidelijk dat Digital Twins voor infrastructuur de toekomst van onze industrie en ons bedrijf zijn. Ons Digital Twin-traject begon vier jaar geleden met een reeks opensource-projecten om cloudeigen tools te maken, iTwin.js genaamd. Dit is uitgegroeid tot de iTwin Experience die het werkpaard is voor Digital Twin-oplossingen van Bentley en anderen. Ik ben erg trots op de enorme vooruitgang die wij en onze gebruikers hebben geboekt met het iTwin-platform, zoals blijkt uit de huidige YII-inzendingen. Fase 2 van ons traject omvat het verbeteren van onze bestaande desktopproducten met behulp van dezelfde iTwin-engine. Gebruikers van onze MicroStation en technische ontwerp- en analysetoepassingen krijgen nieuwe mogelijkheden die hun projecten efficiënter en meer verbonden kunnen maken, met potentieel waardevollere resultaten. Wij kunnen dat doen door hun bestaande tools, workflows, bestandsformaten en deliverables te verbeteren, niet te vervangen. De iTwin-engine draait binnen hetzelfde desktopproces als de ontwerptoepassingen, waarbij een lokaal iModel wordt gesynchroniseerd en indien nodig verbinding wordt gemaakt met clouddiensten.”

Integratie met immersieve 3D-omgevingen

Tegelijkertijd beschreef Julien Moutte, Vice President of Technology, de verbeterde interoperabiliteit van het iTwin-platform, inclusief integratie met 3D-omgevingen zoals Unreal, Unity en NVIDIA Omniverse, om immersieve ervaringen mogelijk te maken op een groot aantal apparaten. “Al vanaf het begin maken we in het iTwin-platform diensten waarmee softwareontwikkelaars infrastructuurgegevens uit verschillende bronnen kunnen afstemmen en combineren. We openen nu de deuren van de metaverse voor deze Digital Twins, waardoor nieuwe gebruiksscenario’s en immersieve ervaringen mogelijk worden. Onze interoperabiliteit met game-engines via USD, glTF, DataSmith en 3DFT ontsluit een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor app-ontwikkelaars. We kijken met veel belangstelling uit naar wat onze gebruikers kunnen bereiken met combinaties van deze technologieën, die fundamentele bouwstenen zijn van de metaverse voor infrastructuur.”

Moutte, die de bredere adoptie van iTwin-technologieën binnen het ecosysteem beschreef, kondigde aan dat Adobe een licentie heeft genomen op iTwin Capture van Bentley voor zijn Substance 3D Sampler-toepassing, waarmee ontwerpers eenvoudig realistische foto’s kunnen omzetten in een fotorealistisch oppervlak of omgeving. Alexis Khouri, Vice President of Growth, 3D and Metaverse bij Adobe, zei: “Bentley’s iTwin Capture-mogelijkheden in Substance 3D Sampler zullen Adobe’s creatieve professionele klanten helpen om hun 3D-ervaringen in te vullen en vele uren (en misschien zelfs dagen) aan 3D-modelleringstijd te besparen. De strategische samenwerking van Adobe met Bentley zal ons in staat stellen een gebruiksvriendelijke en allernieuwste 3D-captureoplossing te bieden voor 3D-kunstenaars en ontwerpers van alle niveaus.”

In een prestatieverbeterende doorbraak heeft Bentley een nieuwe iTwin-platform-dienst ontwikkeld waarmee softwareontwikkelaars en digitale integrators Digital Twins kunnen streamen in Unreal Engine, de toonaangevende game-engine van Epic Games, om immersieve ervaringen te creëren voor fly-throughs en samenwerking tussen meerdere gebruikers.

“Digital Twins voor infrastructuur worden fundamentele bouwstenen van virtuele werelden die interactie tussen mensen, samenwerking en het samen oplossen van problemen mogelijk maken”, aldus Marc Petit, Vice President, Unreal Engine Ecosystem bij Epic Games. “De naadloze workflow en hoge prestaties die Bentley biedt door het iTwin-platform te integreren met Unreal Engine zullen ontwikkelaars helpen nieuwe niveaus van immersie te bereiken in complexe visualisaties en gesimuleerde ervaringen.”

Beschikbaarheid

iTwin Experience is beschikbaar met vroege toegang; iTwin Capture en iTwin IoT zijn nu beschikbaar. iTwin Experience bevat OpenCities Planner-mogelijkheden. iTwin Capture bevat ContextCapture- en Orbit 3DM-mogelijkheden. iTwin IoT bevat sensemetrics platform- en Vista Data Vision-mogelijkheden. Ga voor meer informatie naar www.bentley.com.

Afbeelding 1
iTwin Experience. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

Afbeelding 2
iTwin IoT. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

Afbeelding 3
iTwin Capture. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

##

Over Bentley Systems

Bentley Systems (Nasdaq: BSY) is het softwarebedrijf voor infrastructuurengineering. We leveren innovatieve software om infrastructuur over de hele wereld te verbeteren, waarmee we zowel de wereldwijde economie als het milieu ondersteunen. Onze toonaangevende softwareoplossingen worden gebruikt door professionals en door organisaties van allerlei groottes, voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van wegen en bruggen, spoor en transport, water en afvalwater, openbare werken en nutsprojecten, gebouwen en campussen, mijnbouw en industriële faciliteiten. Ons aanbod omvat MicroStation-gebaseerde applicaties voor modelleren en simuleren, ProjectWise voor projectlevering, AssetWise voor asset- en netwerkprestaties, het toonaangevende softwareportfolio voor geoprofessionals van Seequent, en het iTwin-platform voor Digital Twins voor infrastructuur. Bentley Systems heeft meer dan 4.500 medewerkers in dienst en genereert een jaarlijkse omzet van circa een miljard dollar, verspreid over 186 landen.

www.bentley.com

© 2022 Bentley Systems, Incorporated. Bentley, het Bentley-logo, AssetWise, ContextCapture, iTwin, iTwin Capture, iTwin Experience, iTwin IoT, MicroStation, OpenCities, OpenCities Planner, Orbit 3DM, ProjectWise, Seequent, sensemetrics, SYNCHRO en Vista Data Vision zijn geregistreerde of ongeregistreerde handelsmerken of dienstmerken van Bentley Systems, Incorporated of een van haar directe of indirecte volle dochterondernemingen. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Contacts

Perscontact:

Christine Byrne

+1 203 805 0432

Christine.Byrne@bentley.com
Volg ons op Twitter:

@BentleySystems

Check out our twitter: @NewsNovumpr