19:51 uur 14-04-2022

Bentley Systems kondigt de overname aan van ADINA om niet-lineaire simulatie uit te breiden naar infrastructuurtechniek

Digital twins profiteren van gezaghebbende ADINA-simulaties voor een veerkrachtiger infrastructuur

EXTON, Pa.–(BUSINESS WIRE)– Bentley Systems, Incorporated (Nasdaq: BSY), het softwarebedrijf voor infrastructuurengineering, heeft vandaag de overname aangekondigd van ADINA R & D Inc. in Watertown, Massachusetss, een toonaangevende ontwikkelaar van softwaretoepassingen voor eindige-elementenanalyse, die worden gebruikt in een breed scala aan engineering-gebieden (adina.com). ADINA werd in 1986 opgericht door dr. Klaus-Jürgen Bathe, professor werktuigbouwkunde aan het Massachusetts Institute of Technology en wereldwijd bekend als leider op het gebied van eindige-elementenanalyse en de toepassingen ervan.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220406006027/nl/

Bijschrift: Door wrijving veroorzaakte verschuiving van een voorgespannen betonnen brugligger kan worden bestudeerd met ADINA-technologie.

Bijschrift: Door wrijving veroorzaakte verschuiving van een voorgespannen betonnen brugligger kan worden bestudeerd met ADINA-technologie.

Civiele, bouwkundige en werktuigbouwkundige ingenieurs kiezen ADINA-software vanwege de gezaghebbende waarheidsgetrouwheid, ook in de analyse van gebouwen, bruggen, stadions, drukvaten, dammen en tunnels. Dankzij de integrale kracht van het ADINA-systeem in alle disciplines, materialen en simulatiedomeinen (structuren, mechaniek, vloeistoffen, thermiek, elektromagnetisme en multifysica) gebruiken ingenieurs het om uitgebreide veiligheids- en prestatiestudies uit te voeren waarbij betrouwbaarheid en veerkracht van cruciaal belang zijn.

Met digital twins voor infrastructuur kunnen gebruikers het totale gedrag van structuren simuleren om vertrouwen te creëren in ontwerpen die veel veiliger en kosteneffectiever zijn dan ontwerpen die alleen worden geanalyseerd om te voldoen aan de voorgeschreven codenormen. Van bijzonder belang voor de veerkracht van infrastructuur is het feit dat ADINA ook zal worden toegepast binnen digital twins van bestaande infrastructuurwerken, nu beschikbaar gemaakt op het Bentley iTwin-platform, om hun reacties en kwetsbaarheden te simuleren bij spanningen die zo extreem zijn dat niet-lineaire effecten moeten worden overwogen, veroorzaakt door krachten die vrijkomen door (bijvoorbeeld) aardbeving, wind, overstroming, druk, temperatuur, botsing of ontploffing.

De niet-lineaire simulatiemogelijkheden van het ADINA-systeem zullen door middel van een efficiënte technische en commerciële integratie direct toegankelijk worden voor gebruikers van de unieke uitgebreide modellerings- en simulatiesoftwareportfolio voor infrastructuurengineering van Bentley Systems. Aangezien de niet-lineaire uitbreidingen van het ADINA-systeem worden geïntroduceerd als aanvulling op deze bestaande fysieke simulatietoepassingen – momenteel STAAD, RAM, SACS, MOSES, AutoPIPE, PLAXIS, LEAP, RM, LARS, SPIDA en PLS – wordt de reikwijdte van mainstream simulatie als basis voor engineering van de veerkracht van infrastructuur aanzienlijk vergroot. ADINA levert ook voordelen op het gebied van geavanceerde dynamica, 3D solide FEM, doorbuiging, onderconstructies en geavanceerde meshing voor kritieke verbindingen en secties.

“De integratie van ADINA en haar makers is heel spannend voor al onze engineeringsimulatieteams, en dat zal het ook zijn voor bestaande en nieuwe gebruikers”, zegt Raoul Karp, Vice President Engineering Simulation bij Bentley Systems. “Dr. Bathe schreef letterlijk het boek over het bevorderen van eindige-elementensimulaties en het ADINA-systeem levert het referentiepunt voor de benchmarking van alle andere benaderingen van ongelijksoortige analyse. We zullen nu in staat zijn om niet-lineair realisme uit te breiden naar al onze diensten op het gebied van digital-twinsimulatie voor infrastructuur.”

Dr. K.-J. Bathe, de oprichter van ADINA, die technisch adviseur blijft, zei: “Mijn collega’s en ik zijn er trots op om deel te worden van het brede en diepe simulatieteam van Bentley Systems. Ons doel bij de ontwikkeling van ADINA is altijd geweest om wetenschappers en ingenieurs een zeer betrouwbaar en efficiënt analysehulpmiddel te bieden. Het is geweldig dat met Bentley ADINA nu zal worden gebruikt en verder ontwikkeld, met een groot potentieel om zeer diverse en met elkaar verweven uitdagingen van de veerkracht van infrastructuur aan te pakken.”

##

Over Bentley Systems

Bentley Systems (Nasdaq: BSY) is de softwarebedrijf voor infrastructuurengineering. We leveren innovatieve software om infrastructuur over de hele wereld te verbeteren, waarmee we zowel de wereldwijde economie als het milieu ondersteunen. Onze toonaangevende softwareoplossingen worden gebruikt door professionals en door organisaties van allerlei groottes, voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van wegen en bruggen, rail en transport, water en afvalwater, openbare werken en nutsprojecten, gebouwen en campussen, mijnbouw en industriële faciliteiten. Ons aanbod omvat MicroStation-gebaseerde applicaties voor modelleren en simuleren, ProjectWise voor projectlevering, AssetWise voor asset- en netwerkprestaties, het toonaangevende softwareportfolio voor geoprofessionals van Seequent, en het iTwin-platform voor digital twins voor infrastructuur. Bentley Systems heeft meer dan 4.500 medewerkers in dienst en genereert een jaarlijkse omzet van circa een miljard dollar, verspreid over 186 landen.

www.bentley.com

© 2022 Bentley Systems, Incorporated. Bentley, het Bentley-logo, ADINA, AssetWise, AutoPIPE, iTwin, LARS, LEAP, SPIDA, MicroStation, MOSES, PLAXIS, PLS, ProjectWise, RAM, RM, SACS, Seequent en STAAD zijn gedeponeerde of niet-gedeponeerde handelsmerken of servicemerken van Bentley Systems, Incorporated of een van haar directe of indirecte volledige dochterondernemingen.

Contacts

Persbericht
Perscontact:

Christine Byrne

+1 203 805 0432

Christine.Byrne@bentley.com
Volg ons op Twitter:

@BentleySystems

Check out our twitter: @NewsNovumpr