09:45 uur 18-11-2022

Bentley Systems kondigt Bentley Infrastructure Cloud aan, aangedreven door iTwin

ProjectWise leidt vooruitgang naar datacentrische digitale oplevering en mogelijkheden met Digital Twins

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Tijdens de Year in Infrastructure conferentie 2022 heeft Bentley Systems, Incorporated (Nasdaq: BSY), het softwarebedrijf voor infrastructuurengineering, vandaag de Bentley Infrastructure Cloud aangekondigd, een combinatie van bedrijfssystemen die de end-to-end levenscyclus en waardeketen van ‘s werelds infrastructuur overspannen. Aangedreven door het iTwin-platform en de infrastructuurschema’s van Bentley, en dus naadloos geïntegreerd met de techniekapplicaties van Bentley, zal de Bentley Infrastructure Cloud een betere creatie, oplevering en voortdurende exploitatie van betere infrastructuur mogelijk maken door middel van complete en ‘evergreen’ Digital Twins.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221115005167/nl/

ProjectWise, aangedreven door iTwin, maakt multidisciplinaire webgebaseerde ontwerpbeoordelingen mogelijk voor al uw ontwerpprojecten. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

ProjectWise, aangedreven door iTwin, maakt multidisciplinaire webgebaseerde ontwerpbeoordelingen mogelijk voor al uw ontwerpprojecten. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

Bentley Infrastructure Cloud omvat ProjectWise voor projectoplevering, SYNCHRO voor bouwbeheer en AssetWise voor de toepassing van activa. Deze bedrijfssystemen maken nu gebruik van Digital Twin-technologieën, aangedreven door iTwin, om gegevens in technische bestanden te ontsluiten door geautomatiseerde en intrinsieke kartering met de infrastructuurschema’s van Bentley. Door deze bedrijfssystemen fundamenteel datacentrisch te maken zonder de bestandsgebaseerde workflows te verstoren, biedt Bentley Infrastructure Cloud organisaties aanzienlijke mogelijkheden om de samenwerking, productiviteit en kwaliteit te verbeteren.

De infrastructuurschema’s van Bentley zijn zowel open als uitbreidbaar, en zijn nu gekoppeld aan reality modeling en IoT-apparaten. Daarnaast bevatten ze koolstofberekening en gegevens over de ondergrond. De gedetailleerde gegevensrepresentatie van de infrastructuurschema’s van Bentley is perfect voor de export van Industry Foundation Classes. De mogelijkheid om gegevens naadloos te delen en deze gedurende de gehele levenscyclus te verrijken, helpt ingenieursbureaus en eigenaar-gebruikers meer waarde te creëren en te halen uit hun technische gegevens.

Het potentieel voor een uniforme, cloudgebaseerde oplossing voor de hele levenscyclus van infrastructuurtechniek vloeit voort uit de geïnstitutionaliseerde beperkingen van gefragmenteerde informatiestromen die verbindingen, feedback, analyse, hergebruik en kennisoverdracht hebben belemmerd. Bentley Infrastructure Cloud bestaat uit een datacentrische, altijd actieve, altijd toegankelijke samengevoegde omgeving waarin technische gegevens gedurende de hele ontwerp-, bouw- en exploitatiecyclus worden bewaard en met elkaar in verband gebracht. Informatiemobiliteit en semantische continuïteit die traditionele grenzen via Bentley Infrastructure Cloud overschrijden, zullen onder andere modulair ontwerp, ontwerp voor bouwbaarheid en prestatiegericht ontwerp helpen versnellen.

Ken Adamson, Senior Vice President, Enterprise Systems bij Bentley: “De Bentley Infrastructure Cloud staat voor ons streven om iedereen en alles in de waardeketen van de infrastructuurtechniek en uitgebreide projectecosystemen met elkaar te verbinden. Infrastructuurprofessionals verdienen een permanente Digital Twin-omgeving voor gegevens die ze kunnen vertrouwen en waarnaar ze kunnen handelen. Ik geloof dat Bentley Systems in een unieke positie verkeert om aan deze eis te voldoen, dankzij de combinatie van onze ProjectWise-, SYNCHRO- en AssetWise-bedrijfssystemen, de intrinsieke betrouwbaarheid van onze softwaretechnologieën en onze openheid, waarbij we ernaar streven alle relevante technische bestandsformaten semantisch te integreren. Het iTwin-platform is de robuuste basis geworden voor het verenigen van al onze softwareontwikkeling en heeft bewezen deze uitdaging aan te kunnen.”

ProjectWise, aangedreven door iTwin

Bentley Systems onthulde ook belangrijke verbeteringen in ProjectWise om het toepassingsgebied uit te breiden van techniek in uitvoering tot volledige digitale oplevering. Dit wordt bereikt door de bestandsgebaseerde opeenvolgende workflows van elk project aan te vullen met datacentrische informatiemobiliteit en analyses voor alle projecten:

  • Dankzij nieuwe mogelijkheden voor projectportfolio- en programmabeheer kunnen ProjectWise-gebruikers nu analyses toepassen op het niveau van techniekgetrouwheid over alle projecten, leren van gedetailleerde projectgegevens en deze hergebruiken, en kennis behouden om de kwaliteit en efficiëntie van toekomstige projecten te verbeteren.
  • Dankzij nieuwe Digital Twin-mogelijkheden kunnen ProjectWise-gebruikers interdisciplinaire ontwerpbeoordelingen en geavanceerde ontwerpvalidatie uitvoeren. Hiermee kunnen ze de effectiviteit en kwaliteit van hun ontwerpen verbeteren en gedetailleerdere digitale documenten voor bouw en exploitatie leveren, om hun bedrijven ook na de overdracht te positioneren voor transformationele digitale diensten.

Aangedreven door iTwin:

ProjectWise maakt gebruik van iTwin Capture, de nieuwe norm voor integratie van reality modeling data, om de digitale context van ontwerpen vast te leggen en te monitoren, georuimtelijk gecoördineerd met technische gegevens;

ProjectWise maakt gebruik van de infrastructuurschema’s van Bentley om gegevens van ontwerpbestanden in meerdere disciplines semantisch op elkaar af te stemmen voor uitgebreide ontwerpbeoordelingen, en in alle projecten om inzicht te krijgen in afhankelijkheden en om gegevenssets te hergebruiken, ook voor de ontwikkeling van eigen analyses met machine learning;

ProjectWise zal gebruikmaken van iTwin Experience om volledig inzicht te bieden in Digital Twins van projecten, waardoor de kwaliteit wordt gewaarborgd en de prestaties worden verbeterd;

ProjectWise 4D Design Review, aangedreven door iTwin, stelt gebruikers in staat om grote, complexe modellen veilig te delen met hun gehele project-ecosysteem, ongeacht de applicaties voor verificatie. Beoordelaars kunnen virtuele walk-throughs uitvoeren, modelinformatie opvragen en ingesloten eigenschapsgegevens analyseren met behulp van een eenvoudige webbrowser. Een gestroomlijnde interface maakt interdisciplinaire beoordeling van 2D- en 3D-modellen eenvoudiger en toegankelijker, en stelt beoordelaars in staat te zien wie wat wanneer heeft gewijzigd, door middel van 4D-visualisatie;

Advanced Design Validation, aangedreven door iTwin, omvat digitale 3D-workflows, integratie met OpenRoads van Bentley en applicaties van derden, en door KI/ML verbeterde visualisatie, waardoor simulatie van de bestuurderservaring mogelijk wordt om ontwerpen te valideren en te verzekeren dat aan de vereisten wordt voldaan;

ProjectWise Components Center, een cloudgebaseerde digitale componentbeheer- en bibliotheekservice met directe integratie van techniekapplicaties, stimuleert standaardisatie, automatisering en hergebruik van ontwerpobjecten om projecten sneller en betrouwbaarder te leveren. Ingenieursbureaus kunnen nu gegevens van het ene ontwerp bij het andere gebruiken, geleerde lessen vastleggen, herbruikbare componenten creëren en hun expertise op het gebied van projectlevering op grotere schaal toepassen; en

Voor de mogelijkheden van digitale levering wordt gebruikgemaakt van digitale workflows om de creatie, uitwisseling en beoordeling van contractuele deliverables, waaronder pdf’s en Industry Foundation Classes, en Digital Twins te automatiseren en te beheren. ProjectWise-gebruikers kunnen tijdverspilling door het handmatig samenstellen en verzenden van pakketten voorkomen, risico’s verminderen door zichtbaarheid en traceerbaarheid in de workflows van deliverables en door het automatisch bijhouden van een uitgebreide audittrail.

ProjectWise voor digitale levering, aangedreven door iTwin binnen Bentley Infrastructure Cloud, vergroot de mogelijkheden van ingenieursbureaus terwijl het hun risico’s minimaliseert en de projectprestaties en kwaliteitsborging verbetert. Digital Twins voor infrastructuur die in de ontwerpfase worden gecreëerd, kunnen waardevol zijn voor eigenaar-gebruikers als incrementele projectleveringen, met inbegrip van terugkerende diensten van ingenieursbureaus als ‘digitale integrators’ voor gegevenskwaliteit en -beveiliging, eigen analyses en monitoring.

Lori Hufford, Vice President, Engineering Collaboration bij Bentley Systems, merkte op: “Vandaag de dag worden ingenieursbureaus geconfronteerd met ongekende uitdagingen om meer en betere projecten te leveren, ondanks talentschaarste, uittreding van personeel en verlies van institutionele kennis. Door gebruik te maken van het iTwin-platform zijn we nu in staat ProjectWise verder te ontwikkelen dan techniek voor slechts één project tegelijk, zodat het voor alle projecten kan worden gebruikt voor maximale inzichten, lessen en hergebruik, en voor machine learning. ProjectWise-gebruikers beschikken al over een schat aan projectervaring in hun ProjectWise-archieven. Als onderdeel van Bentley Infrastructure Cloud kan ProjectWise nu een noodzakelijke stap voorwaarts zetten in de efficiëntie, effectiviteit en transformatie van ingenieursbureaus.”

AssetWise, oplossingen voor het monitoren van de status van activa, aangedreven door iTwin

Ten slotte heeft Bentley ook nieuwe specifieke oplossingen voor activa aangekondigd, aangedreven door iTwin, die gebruikmaken van iTwin Experience, iTwin Capture en iTwin IoT om de status van activa in realtime te monitoren.

De AssetWise Bridge Monitoring oplossing transformeert traditionele bruginspecties naar een moderne, digitale workflow. Door met drones te vliegen en iTwin Capture te gebruiken om in 3D een Digital Twin van de brug te creëren, kunnen inspecties virtueel worden uitgevoerd, waardoor kostbare en gevaarlijke werkzaamheden ter plaatse worden vermeden, terwijl op afstand expertise wordt benut en KI/ML wordt ingezet om gebreken automatisch te identificeren en te classificeren. Informatie wordt via iTwin Experience beschikbaar gesteld aan belanghebbenden in de workflow. Inspectiegegevens die nodig zijn om problemen op te lossen, kunnen naadloos worden doorgegeven aan onderhoud, ontwerp en bouw, wat aanzienlijke besparingen oplevert.

De AssetWise Dam Monitoring oplossing is speciaal gebouwd voor ingenieursbureaus om digitale diensten aan te bieden aan dambeheerders die hun veiligheidsprogramma’s willen moderniseren om risico’s te verminderen en te voldoen aan de toenemende wettelijke vereisten. De toekomstige oplossing biedt uniforme toegang tot sensorgegevens en kan worden ingezet zonder dat gespecialiseerde technici nodig zijn. Gebruikers kunnen sensorgegevens opnemen in een Digital Twin voor een contextueel overzicht van realtime gegevens en bijbehorende statistieken.

Cory Baldwin, Vice President, Infrastructure IoT bij Bentley Systems: “We willen ingenieursbureaus in staat stellen digitale integrators te worden voor de Digital Twins voor infrastructuur die ze creëren in de opleveringsfase van een project, en om Digital Twins voor prestaties te beheren voor eigenaar-gebruikers. Om deze mogelijkheden te versnellen, kunnen ingenieursbureaus nu snel beginnen met iTwin Capture, iTwin Experience, iTwin IoT en onze AssetWise monitoring cloud-oplossingen, waaraan ze hun eigen merkgebonden en activaspecifieke analyses en serviceprogramma’s kunnen toevoegen.”

De oplossingen AssetWise Bridge Monitoring en Dam Monitoring zijn beschikbaar met vroege toegang.

Beschikbaarheid Bentley Infrastructure Cloud

Michael Campbell, Chief Product Officer bij Bentley, concludeerde: “We werken nauw samen met ingenieursbureaus en eigenaars van activa, en begrijpen goed dat zij innovatie willen zonder verstoring. Met Bentley Infrastructure Cloud versnellen gebruikers van ProjectWise, SYNCHRO en AssetWise hun vooruitgang naar Digital Twins, zonder hun bestaande workflows voor technische samenwerking, bouw en prestatiebeheer van bedrijfsmiddelen in gevaar te brengen. Het beste van alles is dat hun bestaande project- en activabestanden de springplank zijn naar hun datacentrische toekomst.”

Bentley Infrastructure Cloud, bestaande uit de bedrijfssystemen ProjectWise, SYNCHRO en AssetWise, is nu beschikbaar. Ga voor meer informatie naar www.bentley.com.

##

Over Bentley Systems

Bentley Systems (Nasdaq: BSY) is het softwarebedrijf voor infrastructuurengineering. We leveren innovatieve software om infrastructuur over de hele wereld te verbeteren, waarmee we zowel de wereldwijde economie als het milieu ondersteunen. Onze toonaangevende softwareoplossingen worden gebruikt door professionals en door organisaties van allerlei groottes, voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van wegen en bruggen, spoor en transport, water en afvalwater, openbare werken en nutsprojecten, gebouwen en campussen, mijnbouw en industriële faciliteiten. Ons aanbod omvat MicroStation-gebaseerde applicaties voor modelleren en simuleren, ProjectWise voor projectlevering, AssetWise voor asset- en netwerkprestaties, het toonaangevende softwareportfolio voor geoprofessionals van Seequent, en het iTwin-platform voor Digital Twins voor infrastructuur. Bentley Systems heeft meer dan 4.500 medewerkers in dienst en genereert een jaarlijkse omzet van circa een miljard dollar, verspreid over 186 landen.

www.bentley.com

© 2022 Bentley Systems, Incorporated. Bentley, het Bentley-logo, Bentley Infrastructure Cloud, AssetWise, iTwin, iTwin Capture, iTwin Experience, iTwin IoT, MicroStation, OpenRoads, ProjectWise, ProjectWise Components Center, Seequent en SYNCHRO zijn geregistreerde of ongeregistreerde handelsmerken of dienstmerken van Bentley Systems, Incorporated of een van haar directe of indirecte volle dochterondernemingen. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Contacts

Persbericht
Perscontact:

Christine Byrne

+1 203 805 0432

Christine.Byrne@bentley.com
Volg ons op Twitter:

@BentleySystems

Check out our twitter: @NewsNovumpr