20:45 uur 15-11-2022

Medidata lanceert Rave Companion, de eerste schaalbare oplossing voor het automatiseren van EHR-gegevensinvoer in Rave EDC.

Rave Companion moderniseert de EDC gebruikerservaring en behoedt voor duizenden potentiële fouten voor Clinical Trial Sites en Data Managers. 

  • Rave Companion verhoogt de datakwaliteit en kan de controlekosten verlagen door brongegevens uit EHR’s met minder typewerk in Rave EDC te krijgen, wat resulteert in minder fouten.
  • De oplossing bevindt zich tussen het EHR-systeem van een site, evenals andere oplossingen voor gezondheidszorggegevens, en Rave EDC, en brengt de presentatie van de medische dossiers van een patiënt rechtstreeks in Rave EDC.

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Medidata, een bedrijf van Dassault Systèmes, heeft vandaag plannen aangekondigd voor de lancering van Rave Companion, een innovatieve, schaalbare technologie waarvoor octrooi is aangevraagd en die sites van klinische studies helpt tijd te besparen en fouten te verminderen bij de overdracht van EHR-gegevens naar het Rave EDC-systeem. Rave Companion pakt het al lang bestaande probleem van dubbele gegevensinvoer aan door gestructureerde en ongestructureerde gegevens uit elk elektronisch patiëntendossier binnen enkele muisklikken rechtstreeks te gebruiken door Rave EDC.

“Het aantal datapunten dat wordt verzameld als onderdeel van een klinische studie is exponentieel toegenomen en sites zijn op zoek naar schaalbare en eenvoudig te gebruiken oplossingen om verbinding te maken met hun EHR en het invoeren van gegevens te verminderen”, aldus Dan Braga, vice president EHR-oplossingen en gezondheidszorg bij Medidata. “Rave Companion is een elegante oplossing die sites helpt bestaande gegevens uit elk EHR-systeem te gebruiken in plaats van ze opnieuw in te voeren voor klinisch onderzoek.”

Medidata heeft meer dan 29.000 onderzoeken uitgevoerd en meer dan 1,5 miljoen biowetenschappers over de hele wereld maken gebruik van zijn toonaangevende platform. Rave Companion is zo ontworpen dat het out of the box functionaliteit biedt voor ongestructureerde gegevens, evenals geavanceerde EHR-integratiemogelijkheden voor die sites die zijn aangesloten op het brede en snel groeiende netwerk van onderzoekslocaties van Medidata. Rave Companion werkt door het Rave eCRF schema te spiegelen in een “companion” tool die bovenop het scherm zweeft en sitegebruikers volgt terwijl ze door de verschillende dossiersystemen navigeren die nodig zijn om bij te dragen aan de onderzoeksdatabase.

Voor ongestructureerde gegevens, of voor locaties die nog niet op het netwerk van Medidata zijn aangesloten, elimineert Rave Companion “swivel chair”-activiteiten en zorgt ervoor dat de Rave EDC-ervaring met gebruikers meereist terwijl ze naar hun EHR of andere klinische systemen gaan om de juiste patiëntgegevens te vinden. In plaats van terug te komen om het in te typen, kunnen gebruikers nu gewoon op de waarde klikken en wordt het eCRF voor hen ingevuld.

Volgend jaar zal Rave Companion ook de presentatie van EHR-gegevens rechtstreeks binnen de oplossing omvatten, wat betekent dat gebruikers Rave EDC nooit hoeven te verlaten om eCRF’s in te vullen, zodat de hele ervaring op één plaats blijft.

Medidata zal Rave Companion onthullen op het belangrijkste evenement voor biowetenschappen, NEXT New York 15-16 november. Deelnemers leren hoe Medidata de uitdagingen van gegevensinvoer aanpakt tijdens een sessie getiteld “De EHR-naar-EDC-uitdaging oplossen: Een nieuw perspectief, een nieuwe aanpak en nieuwe technologie”, met Gene Vinson, uitvoerend directeur, klinisch leveranciersbeheer bij Syneos Health en Dan Braga en Samir Jain van Medidata, senior directeur, EHR Solutions.

Medidata is een volledige dochteronderneming van Dassault Systèmes, dat met zijn 3DEXPERIENCE-platform de digitale transformatie van de biowetenschappen in het tijdperk van de gepersonaliseerde geneeskunde kan leiden met het eerste end-to-end wetenschappelijke en zakelijke platform, van onderzoek tot commercialisering.

Over Medidata

Medidata leidt de digitale transformatie van de biowetenschappen en schept hoop voor miljoenen patiënten. Medidata helpt het bewijs en de inzichten te genereren om farmaceutische, biotech, medische apparatuur en diagnostische bedrijven en academische onderzoekers te helpen de waarde te versnellen. Meer dan 2.000 klanten en partners hebben toegang tot ‘s werelds meest vertrouwde platform voor klinische ontwikkeling, commerciële en real-world data. Medidata, een bedrijf van Dassault Systèmes (Euronext Parijs: FR0014003TT8, DSY.PA), heeft zijn hoofdkantoor in New York City en heeft kantoren over de hele wereld om aan de behoeften van zijn klanten te voldoen. Ontdek meer op www.medidata.com en volg ons via @Medidata.

Over Dassault Systèmes

Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, is een katalysator voor menselijke vooruitgang. Wij voorzien bedrijven en mensen van samenwerkende virtuele 3D-omgevingen om duurzame innovaties te bedenken. Door met ons 3DEXPERIENCE platform en toepassingen virtuele tweelingervaringen van de echte wereld te creëren, verleggen onze klanten de grenzen van innovatie, leren en productie om een duurzamere wereld te realiseren voor patiënten, burgers en consumenten. Dassault Systèmes levert waarde aan meer dan 300.000 klanten van alle groottes, in alle industrieën, in meer dan 140 landen. Ga voor meer informatie naar www.3ds.com

3DEXPERIENCE, het Compass-pictogram, het 3DS-logo, CATIA, BIOVIA, GEOVIA, SOLIDWORKS, 3DVIA, ENOVIA, NETVIBES, MEDIDATA, CENTRIC PLM, 3DEXCITE, SIMULIA, DELMIA en IFWE zijn commerciële handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Dassault French Systèmes, een Frans ‘société européenne’ (handelsregister van Versailles # B 322 306 440), of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tom Paolella

Senior directeur, bedrijfscommunicatie & -zaken

+1-848-203-7596

thomas.paolella@3ds.com

Paul Oestreicher

Directeur externe communicatie

+1-917-522-4692

paul.oestreicher@3ds.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr