22:52 uur 27-09-2022

FourKites kondigt strategische investering van $ 10 miljoen dollar aan van Mitsui & Co. om toeleveringsketens in Azië-Pacific te transformeren

Strategische investering van de wereldwijde zakelijke gigant zal het supply chain-zichtbaarheidsnetwerk van FourKites in APAC verder uitbreiden en de voortdurende supply chain-uitdagingen in de regio verlichten

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Het toonaangevende bedrijf FourKites in supply chain-zichtbaarheid kondigt vandaag een investering van $ 10 miljoen aan van Mitsui & Co., Ltd. om het aanbod van FourKites in de APAC-regio uit te breiden. Deze investering omvat de eerste fase in een doorlopende strategische relatie tussen FourKites en Mitsui, die de twee bedrijven voor het einde van het jaar willen formaliseren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220927005145/nl/

FourKites Announces $10M Strategic Investment from Mitsui & Co. to Transform Supply Chains in Asia-Pacific (Graphic: Business Wire)

FourKites Announces $10M Strategic Investment from Mitsui & Co. to Transform Supply Chains in Asia-Pacific (Graphic: Business Wire)

Mitsui’s investering in FourKites is het hoogtepunt van een jarenlange inspanning tussen de twee bedrijven, waaronder Mitsui’s uitgebreide due diligence van het landschap van supply chain-zichtbaarheid. Gezien het marktleidende aanbod van FourKites en de bewezen reputatie in de regio, is Mitsui van plan aanzienlijke middelen te investeren om de dekking van FourKites in APAC uit te breiden, inclusief verkoop, klantenservice, bedrijfsvoering en productlokalisatie, wat zal resulteren in een hypergelokaliseerde oplossing voor de APAC-markt. Het strategische partnerschap zal in eerste instantie gericht zijn op Japan, met plannen om gezamenlijk uit te breiden in APAC.

Mitsui is de nieuwste industriële gigant die zijn gewicht achter FourKites werpt, na strategische investeringen van FedEx, Zebra Technologies, Volvo Group Venture Capital AB en Qualcomm Ventures, LLC, in de afgelopen twee jaar. Mitsui — een wereldwijd conglomeraat met 16 bedrijfseenheden in 63 landen — gebruikt zijn wereldwijde bedrijfslocaties, netwerk- en informatiebronnen om multilateraal zakendoen na te streven dat varieert van productverkoop, wereldwijde logistiek en financiering, internationale infrastructuurontwikkeling en meer.

“We zijn verheugd om samen te werken met FourKites om de zichtbaarheid en efficiëntie van supply chains te verbeteren voor de bedrijfsvoering in alle industrieën en alle landen in APAC,” aldus John Kenichi Kogiku, General Manager van de Digital Solution Business Division bij Mitsui. “FourKites en Mitsui delen een cultuur van innovatie, integriteit en samenwerking, en een bredere visie op het transformeren van wereldwijde toeleveringsketens. We kijken ernaar uit om met FourKites samen te werken om onze gezamenlijke doelen te bereiken door middel van digitalisering en automatisering.”

Het gezamenlijke initiatief met Mitsui is de nieuwste strategische stap in de uitbreiding van FourKites in de APAC-regio. Het bedrijf volgt momenteel internationale zendingen in 44 landen en gebieden in APAC, en in de afgelopen 12 maanden heeft FourKites de volgende cijfers gerealiseerd:

  • 240% groei in gevolgde verzendingen
  • 91% groei in nieuwe APAC-klanten
  • 70% groei van het aantal vervoerders dat ladingen volgt in APAC
  • 30% groei in het aantal havens dat wordt gevolgd in APAC, nu in totaal 270 havens in de regio
  • 315% groei in het aantal faciliteiten dat wordt gevolgd in APAC, nu in totaal 7.000 faciliteiten

“Als wereldwijd logistiek knooppunt doen bedrijven in APAC aanzienlijke investeringen in de transformatie van de toeleveringsketen,” verklaarde Mathew Elenjickal, oprichter en CEO van FourKites. “Gezien dit groeitraject zijn we vereerd dat Mitsui voor FourKites heeft gekozen als partner om ongekende zichtbaarheidsniveaus naar de APAC-regio te brengen. We zijn enthousiast Mitsui te verwelkomen in ons netwerk van strategische investeerders die samenwerken om supply chains over de hele wereld te revolutioneren.”

De investering van Mitsui in FourKites volgt op een aantal belangrijke strategische investeringen van grote ondernemingen die in het bedrijf hebben geïnvesteerd om de toekomst van digitale toeleveringsketens te stimuleren. In juni kondigde FourKites een strategische investering van FedEx aan, die het bedrijf zal gebruiken om FourKites X te ontwikkelen, een platform met verbeterde zichtbaarheid dat wereldwijde toeleveringsketens transformeert met gegevensinzichten van de netwerken van beide bedrijven. In 2021 kondigde FourKites strategische investeringen aan van Qualcomm Ventures, LLC, Volvo Group Venture Capital AB en Zebra Technologies, waarbij de marktleiders samenwerken aan geautomatiseerde, onderling verbonden en collaboratieve wereldwijde toeleveringsketens, waaronder transport, magazijnen, winkels, vrachtwagens en meer.

Over FourKites

FourKites® is het grootste supply chain-zichtbaarheidsplatform ter wereld en biedt meer dan alleen zicht op transport aan werven, magazijnen, winkels en daarbuiten. FourKites volgt dagelijks meer dan 2,8 miljoen zendingen over de weg, het spoor, de oceaan, door de lucht, via koeriers- en pakketdiensten, en bereikt meer dan 200 landen en gebieden. FourKites combineert realtime gegevens en krachtige machine learning om bedrijven te helpen hun end-to-end supply chains te digitaliseren. Meer dan 1.100 van ‘s werelds meest erkende merken – waaronder 9 van de top-10 CPG en 18 van de top-20 voedsel- en drankenbedrijven – vertrouwen op FourKites om hun bedrijf te transformeren en flexibelere, efficiëntere en duurzamere toeleveringsketens te creëren. Ga voor meer informatie naar https://www.fourkites.com/.

About Mitsui

Mitsui & Co., Ltd. (8031: JP) is een wereldwijde handels- en investeringsmaatschappij met een gediversifieerd bedrijfsportfolio dat zich uitstrekt over ongeveer 63 landen in Azië, Europa, Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, Afrika en Oceanië. Mitsui heeft ongeveer 5.500 medewerkers en zet talent over de hele wereld in om bedrijven te identificeren, te ontwikkelen en te laten groeien in samenwerking met een wereldwijd netwerk van vertrouwde partners. Mitsui heeft een sterk en divers kernactiviteitenportfolio opgebouwd voor de sectoren minerale en metalen hulpbronnen, energie, machines en infrastructuur en de chemische industrie.

Door gebruik te maken van zijn sterke punten heeft Mitsui verder gediversifieerd buiten zijn belangrijkste winstpijlers om voor

veelzijdige waarde te zorgen in nieuwe gebieden, waaronder innovatieve energieoplossingen, gezondheidszorg en voeding en door een strategische focus op snelgroeiende Aziatische markten. Deze strategie heeft tot doel groeimogelijkheden te creëren door gebruik te maken van enkele van ‘s werelds belangrijkste megatrends: duurzaamheid, gezondheid en welzijn, digitalisering en de groeiende macht van de consument.

Mitsui heeft een lange geschiedenis in Azië, waar het een uiteenlopend en strategisch portfolio van bedrijven en partners heeft opgebouwd dat het een sterk onderscheidend voordeel geeft, uitzonderlijke toegang biedt voor alle wereldwijde partners tot ‘s werelds snelstgroeiende regio en zijn internationale portfolio versterkt. Ga voor meer informatie over de bedrijven van Mitsui & Co naar www.mitsui.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Marianna Vyridi

Big Valley Marketing voor FourKites

(650) 468-3263

mvyridi@bigvalley.co

Check out our twitter: @NewsNovumpr